Teatersjef Tom Remlov: "Det beste for de fleste"

Når Tom Remlov legger frem sitt første repertoar som teatersjef ved Riksteatret, har han en uttalt ambisjon om å gjøre scenekunst til allemannseie.  – Det betyr at vi må fortelle historier som forener oss, som vi alle kan kjenne som våre egne, sier han.

Når Tom Remlov legger frem sitt første repertoar som teatersjef ved Riksteatret, har han en uttalt ambisjon om å gjøre scenekunst til allemannseie.  – Det betyr at vi må fortelle historier som forener oss, som vi alle kan kjenne som våre egne, sier han.

Riksteatrets nye teatersjef legger frem repertoaret for hele sesongen 2015/16 på sin første lansering. Og det er et bredt program som skal vises i kulturhus over hele landet det nærmeste året, med blant annet Ibsen, Are Kalvø og Pinocchio, opera og Shakespeare. I tillegg får Riksteatrets publikum et gjensyn med Liv Ullmann, denne gang som regissør i forestillingen Fortrolige samtaler, samt suksessen Førstereis med Helge Jordal.

- Vårt publikum er hele Norges befolkning. Det betyr at vi må fortelle historier som kan forene oss på tvers av de mange små og store forskjeller vi lever med her i landet, historier som vi alle kan kjenne som våre egne uansett hvor vi bor, sier teatersjef Tom Remlov.

Henrik Ibsens Samfunnets støtter med et ensemble toppet av Henrik Mestad og Kim Haugen som deler hovedrollen, skal på turné over hele landet denne høsten. Med den danske regissøren og tidligere sjef for Betty Nansen Teater, Peter Langdal, i registolen, vil dette bli en Ibsen-klassiker med klar adresse til vår tid.

Are Kalvø har hatt stor suksess med sitt humorshow på Det Norske Teatret hvor forestillingen er sett av 20.000 publikummere. Høsten 15 og våren 16 skal han turnere til alle Riksteatrets spillesteder med forestillingen som Aftenposten karakteriserte som "i en helt egen humordivisjon".

Det klassiske barneeventyret Pinocchio, dramatisert av Teodor Janson, blir et godt, gammeldags barneteater med mye musikk og moro for hele familien. Pinocchio er ikke bare blitt verdenskjent gjennom Walt Disneys filmversjon. Den er faktisk, nest etter bibelen, verdens mest oversatte bok.

Fra Den Norske Opera & Ballett kommer den elleville operakomedien Viva la mamma. Med blant andre Eli Kristin Hanssveen og Espen Langvik, samt skuespilleren Sigve Bøe, blir det forviklinger og full forvirring på scenen. - En komedie med arier, like mye som en opera med vitser, sier Knut Nærum som sammen med regissør Ivar Tindberg og Agnes Randers-Pehrson har bearbeidet teksten.

Våren 16 vender Liv Ullmann tilbake til Riksteatret, denne gang som regissør i forestillingen Fortrolige samtaler. Dette er teaterversjonen av Ingmar Bergmans roman Enskilda samtal, som tidligere har vært filmatisert. Også da med Ullmann som regissør.

Verdens mest spilte komedie, En midtsommernattsdrøm av William Shakespeare, skal også ut med Riksteatret våren 16. Jo Strømgren som regissør og et ungt og friskt ensemble fra "Fjerdeklasses produksjoner" utgjør det kunstneriske teamet.

Ellers blir det Bukkene Bruse på Badeland i en samproduksjon med Oslo Nye Teater, samt et gjensyn med suksessene Førstereis med Helge Jordal og velkjente Karius og Baktus, samt Oslo Danse Ensemble.

Se fullstendig repertoar

For ytterligere informasjon kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret