Ofte stilte spørsmål

Hvor spiller Riksteatret?

Riksteatret spiller på 75 profesjonelle kulturhus over hele landet. En oversikt over alle våre spillesteder finner du øverst på nettsidens landingsside, «Finn ditt spillested».

Hvordan kjøper jeg billett?

Billetter kjøper du på vår nettside eller i billettskranken der forestillingen skal spilles. Har du flere spørsmål om våre billetter og rabattordninger? Se «Billettinformasjon og rabatter».

Hva skal jeg ha på meg når jeg besøker teatret?

Kom som deg selv. På Riksteatret går vi med det vi vil.

Når bør jeg møte opp?

I god tid, gjerne 30 minutter før forestillingsstart! Det er viktig å være klar over at vi ikke kan slippe inn publikum etter at forestillingen har begynt. Siden alt foregår i nåtid, kan det være forstyrrende både for skuespillerne og publikum hvis folk kommer og går når forestillingen er i gang. Du må derfor ha besøkt toalett, garderobe og kiosk innen forestillingsstart. Kjøpte billetter kan ikke byttes eller refunderes.

Kan jeg filme eller ta bilder under forestillingen?

Teater er nesten som å gå på kino, men ikke helt. Husk uansett å skru av mobiltelefonen og vent med praten til etter forestilling. Ikke bare forstyrrer du de rundt deg, men de fra scenen ser deg bedre enn du tror. Teater krever tilstedeværelse.

Kan jeg ta med mat og drikke inn i salen?

Ja, det kan du som oftest! Men vær oppmerksom på at hvert enkelt kulturhus kan ha sine egne regler.

Kan jeg gå alene på teater?

Ja, selvfølgelig! I teatersalen er du jo en del av et fellesskap og i godt selskap uansett om du kommer alene eller med andre.

Trenger jeg å forberede meg til det jeg skal oppleve på scenen?

Nei, teater trenger ingen forberedelser – men ønsker du å lese deg opp på forestillingen, kan du selvfølgelig lese omtaletekst, intervjuer og liknende i forkant av besøket.