"Stormfulle høyder" på scener over hele landet

Emma Bones og Ravdeep Singh Bajwa spiller hovedrollene når Riksteatret lager teater av den britiske romanen "Stormfulle høyder". – En medrivende og vakker historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet, sier teatersjef Arne Nøst.

Emma Bones og Ravdeep Singh Bajwa spiller hovedrollene når Riksteatret lager teater av den britiske romanen "Stormfulle høyder". – En medrivende og vakker historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet, sier teatersjef Arne Nøst.

Emily Brontë utgav i 1847 sin eneste roman, den fengslende historien om foreldreløse Heathcliff som tas inn på godset Wuthering Heights (Stormfulle høyder) hvor han knytter tette og ubrytelige bånd til familiens datter, Cathrine. Deres sterke forhold fører dem begge til et liv preget av fortvilelse og sjalusi, også etter at Cathrine velger å gifte seg med den rike naboen Edgar Linton.

Romanklassikeren "Stormfulle høyder" er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger og blant verdenslitteraturens mest kjente titler. – Her er det ingen helter, bare mennesker drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter, sier Arne Nøst. Han forteller videre at han er usikker på hva det er med romanen som treffer vår tid, men plutselig er den aktuell som teater på scener over hele Europa. – Det er også laget en film om Emily Brontë og tiden før hun skrev "Stormfulle høyder". Kanskje er det slik at romanen treffer noe dypt menneskelig i oss, avslutter teatersjef Arne Nøst.

"Stormfulle høyder" har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. Boken og TV-serien "Normal People" har også klare referanser til Brontës verk, og mange kjenner sangen "Wuthering Heights" av Kate Bush.

I Riksteatrets sceneversjon spiller Emma Bones (fra NRKs "Heimebane") og Ravdeep Singh Bajwa (fra NRKs "Norsk-ish" og Nettflix’ "Julestorm") hovedrollene som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren. – En fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter, er karakteristikken de to skuespillerne gir.

Foruten Emma Bones og Ravdeep Singh Bajwa, medvirker Lars Henrik Aarnes, Mona Huang, Lars August Jørgensen og Ragnhild Tysse. Regien er ved Rebekka Nilsson. 

Premiere i Oslo, Nydalen 25. januar og turnépremiere i Risør 1. februar.
På turné med Riksteatret til 50 steder over hele landet.

Les mer om "Stormfulle høyder"

Last ned foto og video fra "Stormfulle høyder"

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411