Riksteatret med ny familiemusikal på veien

 • Forestillingsbilde fra Hør'a, dagbok!
 • Forestillingsbilde fra Hør'a, dagbok!

Riksteatret lager familiemusikal av Amina Sewalis kritikerroste barnebok «Hør’a, dagbok!» med bla. Vegard Bjørsmo og Samantha Gurah fra NRK Stjernekamp i rollene. «Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal», skriver Aftenposten.

Riksteatret lager familiemusikal av Amina Sewalis kritikerroste barnebok «Hør’a, dagbok!» med bla. Vegard Bjørsmo og Samantha Gurah fra NRK Stjernekamp i rollene. «Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal», skriver Aftenposten.

Nansi som ikke er så god i norsk og får tips av læreren sin om å begynne å skrive dagbok. Nansi har egentlig andre ting å gjøre enn å skrive dagbok, hun drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!

«Hør’a dagbok!» er en fortelling om å være ny i Norge. En historie om en jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Hun er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for de svake. I «Hør’a, dagbok!» trosser hun både dysleksien og de kule gutta på skolen for å følge drømmene sine.

En familiemusikal for alle

- Som hele landets teater er vi alltid på jakt etter historier som kan bli til de beste forestillingene for oss som bor i Norge akkurat nå. Drømmen er å skape noe nytt som enda flere kan kjenne seg igjen i. Kanskje vi til og med er med på å skape nye klassikere for nye generasjoner? Da Amina Sewali kom til oss med ideen om å lage familiemusikal av hennes egen kritikerroste barnebok «Hør’a, dagbok!», var vi ikke i tvil, sier teatersjef Arne Nøst. - Dette måtte bli til teater for hele landet. «Hør'a, dagbok!» er en familiemusikal for alle med hiphop, humor og varme. En forestilling som åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge nå, avslutter teatersjefen.

Pressen skriver:

«Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal (…)
Mine medbrakte barn sa begge «terningkast 6»
Aftenposten

«Svært engasjerende og morsomt»
NRK

«Heftig og treffende»
Dagsavisen

Gratis hiphop-kurs for barna

Før hver forestilling på turné inviterer Riksteatret alle barna til gratis hiphop-kurs med danser og koreograf Amie Mbye i kulturhusets foajé. Tilbudet starter én time før forestillingen begynner og varer i 20 minutter. Tilbudet er gratis og åpent for alle.

Med Vegard Bjørsmo, Samantha Gurah, Hans Magnus Hildershavn Rye, Kim Fairchild, Marianne Hetland og Emil Rodrigo Jørgensen. Regi er ved Anders T. Andersen. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater.

Kritikervisning er på Riksteatrets scene i Nydalen, Oslo, 4. mars 2023. Urpremieren finner sted i Vadsø 10. mars. Deretter på turné til 63 steder over hele landet, samt 6 spilledager på Hålogaland Teater og 10 på Oslo Nye Teater. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater.

Soundtracket på Spotify og andre strømmetjenester

Tre av låtene fra «Hør´a, dagbok!» er gitt ut på Spotify og andre steder du strømmer musikk. Hør sangene på Spotify her

Les mer om "Hør'a, dagbok!"

Se programmet for "Hør'a, dagbok!"

Last ned høyoppløselige bilder og video fra "Hør'a, dagbok!"

 

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411