Peer, du lyver!

Riksteatret omskaper Peer Gynt til et fartsfylt og lekent eventyr for hele familien med humor, men også dypt alvor. Resultatet har i følge pressen blitt «Ibsen på barnets premisser» (NRK) og «en appetittvekker for nye generasjoner teatergjengere» (VG).

Riksteatret omskaper Peer Gynt til et fartsfylt og lekent eventyr for hele familien med humor, men også dypt alvor. Resultatet har i følge pressen blitt «Ibsen på barnets premisser» (NRK) og «en appetittvekker for nye generasjoner teatergjengere» (VG).

Peer, du lyver! er en ny forestilling for barn fritt etter Henrik Ibsens «Peer Gynt», og med Edvard Griegs musikk i ny beat. Med et ungt og musikalsk ensemble, er musikken og dansen en sentral del av forestillingen.

Dette er historien om en liten gutt med store drømmer. Han ønsker seg en venn, men blir stengt ute av de andre barna i klassen. På jakt etter sannheten om hvem han er finner han en venn som blir livsviktig for ham.

-Det er aldri for tidlig å introdusere Peer Gynt for barn og ungdom. Peer Gynt er et av de få teaterstykkene som har blitt en del av språket vårt, av forståelsen av hvem vi er og hvordan vi ser på oss selv som nordmenn, sier teatersjef Ellen Horn. Hun anbefaler Peer, du lyver for foreldre, besteforeldre eller lærere som har lyst til å ta med seg barn i teatret.

Peer, du lyver! passer for barn fra 6 år.

Etter premieren skrev pressen:
«Forfriskende familieforestilling (…) Ibsen på barnets premisser» NRK.
«Alt og alle bobler av overskudd, presisjon og spilleglede» Vårt Land
«Godt ljugi! (…) en appetittvekker for nye generasjoner potensielle teatergjengere» VG
«Tar barnet på alvor» Dagbladet (terningkast 5).

I samarbeid med Den Norske Turistforening inviterer Riksteatret til steking av pinnebrød på bålpanne utenfor kulturhuset før forestillingen starter. Barna er velkomne til å løse oppgaver på Gynt-stien i foajeområdet.

Urpremiere i Nydalen 11. februar. Turnépremiere på Lillehammer 19. februar, på turné til 43 steder.

Med Gunnar Eiriksson, Anna Strand Andersen, Ellen Andreassen, Philip Sten Bøckmann, Helga Guren, Andreas Humlekjær, Julie Støp Husby og Espen Mauno. Regissør og koreograf Jakob Höglund. Komponist Stefan Johansson. Scenograf Sven Haraldsson. Kostymedesigner Henrik Vibskov. Lysdesigner Chrisander Brun. Dramaturg Tine Thomassen. Produsert av Riksteatret.

For presseavtaler eller ytterligere informasjon, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret