Nasjonalballetten på turné med Riksteatret

Riksteatret skal for første gang sende ut Nasjonalballetten på turné, og har valgt ut den kritikerroste forestillingen ”Over hodet under huden”. – Det ypperste landet har å by på innen dansekunst, sier teatersjef Ellen Horn.

Riksteatret skal for første gang sende ut Nasjonalballetten på turné, og har valgt ut den kritikerroste forestillingen ”Over hodet under huden”. – Det ypperste landet har å by på innen dansekunst, sier teatersjef Ellen Horn.

 –Nasjonalballetten utviklet seg til å bli et kompani i verdensklasse, og vi synes det er en oppgave for Riksteatret å sørge for at hele landets publikum får nærkontakt med det ypperste landet har å by på innen dansekunst, sier teatersjef Ellen Horn.

 ”Over hodet under huden” er en nær, morsom og sår forestilling om og med sju dansere fra Nasjonalballetten og en musiker fra Operaorkestret på scenen. Den tar utgangspunkt i dansernes egne historier: om deres liv som dansere kontra drømmen om livet som danser. Som del av lydbildet hører man danserne fortelle om sitt liv, mens man ser dem danse på scenen. Dansen er dynamisk, direkte og lett å like. Musikken er skrevet av Ragnar Bjerkreim, som ellers har skrevet musikk til mange filmer og sceneoppsetninger. Koreografien er ved Cina Espejord (30). Hun er selv danser i Nasjonalballetten, og er i disse dager også aktuell som koreograf for Ibsens ”Goast” på Den Norske Opera o& Ballett.

 –Denne forestillingen treffer de fleste, sier ballettsjef Ingrid Loretnzen. 

–Antakelig fordi det handler om virkelige folk og virkelige historier. Det er sterkt å se danserne samtidig som man hører stemmene deres. I tillegg tror jeg ungdom i særlig grad vil kunne kjenne seg igjen – forestillingen bruker virkemidler de fleste kjenner fra Facebook og andre sosiale medier, med selvutlevering og bekjennelser.– Jeg tror alle som ser den, vil oppleve at dans er tilgjengelig og noe de forstår og får noe ut av, sier en stolt ballettsjef.

–Vi gleder oss vilt til å vise publikum denne forestillingen. Dette er en unik anledning til å oppleve A-laget av landets dansere, som alltid tar pusten av deg når de kommer inn på scenen, sier Ellen Horn.

Helge Freiberg, Miharu Maki, Caroline Roca, Trude Skogen, Sofia Skjønneberg, Marco Pagetti og Kristian Støvind. Cellist: Hanna Kilpinen.

Etter turnépremieren skrev pressen:

”En forestilling som bør oppleves av langt flere enn de som er spesielt opptatt av dans” Varden, Terningkast 5

"Virkelig en liten perle" Tønsberg blad, Terningkast  5

"Nominert til Kritikerprisen 2012/2013" Norsk kritikerlag 

Forestillingen skal på turné med Riksteatret til 16 steder. Turnépremiere i Skien 16. september. Turnéslutt i Fredrikstad 7. oktober. Last ned trailer og foto fra forestillingen fra www.riksteatret.no.

På hvert spillested tilbyr Riksteatret workshop med danserne fra Nasjonalballetten. 

For mer informasjon eller intervjuavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret