"Min kamp" på teater

Romansuksessen har blitt til teater med Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger i rollene. «Et teaterstykke det bør gå gjetord om» Aftenposten (6).

Romansuksessen har blitt til teater med Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger i rollene. «Et teaterstykke det bør gå gjetord om» Aftenposten (6).

Min kamp er tiårets litterære sensasjon. Med den tok Karl Ove Knausgård et stort, boklesende publikum med storm, også langt utenfor Norges grenser. Nå har seksbinds-romanen på 3622 sider har blitt til to og en halv times kritikerrost teater.

Romanserien handler om Knausgårds eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet. Hans kamp blir vår kamp.

Nå er altså historien gjenskapt for scenen, i en bearbeidelse av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Min kamp ble uroppført på Stockholm Stadsteater i 2015 til jublende kritikker, ekstraforestillinger og overføring på svensk TV. Også etter norgespremieren, er publikum og kritikere over seg av begeistring;

"Helt makeløst ( … ) et teaterstykke det bør gå gjetord om" Aftenposten (6)
"En teateropplevelse som gjør dypt inntrykk (...) Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid" Fædrelandsvennen (6)
"Aldeles strålende teater" Bergens Tidende (6)
"Humoristisk (…) Allment (…) De er alle Knausgård" Dagbladet (5)
"Bedre enn romanen" Adresseavisen (5)
"Vesentlig, engasjerende og underholdende" Vårt Land
"Treffer en nerve (…) for alle som ikke har pløyd seg gjennom forfatterens seks bind" VG
"Løfter frem det humoristiske hos Knausgård" NRK
"Det er imponerende gjort" Klassekampen

–Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Gjenkjennelig for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg, som har fått med seg et eksklusivt knippe av ledende norske skuespillere til denne norgespremieren.

Med: Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger. Dramatisering og regi: Ole Anders Tandberg.

En samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater. Min kamp skal spilles i Kristiansand og Oslo, og på turné til 50 steder i hele landet.

Norgespremiere i Kristiansand 2. september 2016, deretter på turné til 50 steder over hele landet.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411