Koseteater for småfolk

Riksteatret har laget en fargerik og sjarmerende liten teaterforestilling, spesialkomponert for de minste barna som skal på sitt første besøk i teatret.

Riksteatret har laget en fargerik og sjarmerende liten teaterforestilling, spesialkomponert for de minste barna som skal på sitt første besøk i teatret.

«Kjell-Aksel rocker er en forestilling for småfolk ned mot smukkestadiet, og den fungerer ypperlig som en munter musikalsk opplevelse» skrev VG etter premieren og kastet terningen til 5. «Koseteater for små og store (…) til å bli blid av», skrev Dagbladet og kastet også terningkast 5.

Kort fortalt handler forestillingen om det langhårete lammet Kjell-Aksel som spiller i rockebandet Animal Farm sammen med kompisene Katten Arild og Kalven Matros. De øver i bakgården til Fru Fredriksen og lar det rocke av låter som Bæ, bæ lille lam og Dyrene i Afrika.

En dag blir Kjell-Aksel hodestups forelsket i det nydelige jente-lammet Iselin. Men hva skjer når mor Krøll-Lisa tvinger ham til å gå til frisøren og klippe av den lange ullen, som han aldri i livet skulle klippe? Vil Iselin kjenne ham igjen og synes han er like kjekk?

Riksteatret har laget denne lille rockemusikalen basert på en barnebok av Cecilie Enger, som også er kjent for romanen «Mors gaver». «Kjell-Aksel rocker» handler om noe vi alle går og tenker på: Er jeg god nok som jeg er, uansett hvordan jeg ser ut?

Regien er ved Stein Winge. Ideen og konseptet er ved Christine Stoesen, som har vært en drivkraft for Riksteatrets satsing på dukketeater. Hun har medvirket i mange av Riksteatrets barneteatersuksesser, som «Karius og Baktus» og «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans».

Passer for barn fra 2-3 år og varer i 30 minutter. Etter forestillingen kan barna lære å lage sin egen Kjell-Aksel-dukke med ting de har hjemme. Alle som ønsker, kan bli igjen i kulturhusets foajeen for å se.

Turnépremiere i Kvinesdal 9. april 2015. På turné med Riksteatret våren og høsten 2015.

Med Jørun Bøgeberg, Rolf Skoglund, Christine Stoesen, Linda Tørklep og Knut Wiulsrød. Av Cecilie Enger. Dramatisert av Christine Stoesen. Idé og konsept Christine Stoesen. Komponist og musikalsk ansvarlig Jørun Bøgeberg. Regissør Stein Winge. Scenograf Sunniva Bodvin. Kostyme- og dukkedesigner Christine Stoesen. Lysdesigner Torben Persen Jolma.

For presseavtaler, kontakt oss gjerne

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret