Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle setter seg i turnébussen med noen av våre morsomste komedieskuespillere, når Riksteatret får norgespremiere på London-suksessen «The Play That Goes Wrong». Med tittelen «Kollaps i kulissene» drar de på turné til 50 steder.

Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle setter seg i turnébussen med noen av våre morsomste komedieskuespillere, når Riksteatret får norgespremiere på London-suksessen «The Play That Goes Wrong». Med tittelen «Kollaps i kulissene» drar de på turné til 50 steder.

– Publikum kan glede seg. Her er det bare å sette seg tilbake og humre fra begynnelse til slutt, sier Hege Schøyen. «Kollaps i kulissene» handler om et ubehjelpelig amatørteaterlag som skal sette opp et klassisk krimmysterium i ekte Agatha Christie-stil. Det aller meste går imidlertid galt. – Ja, mye verre enn de fleste kan tenke seg, sier Schøyen, som legger ut på sin aller første riksteaterturné.

–Jeg har gledet meg lenge til å kjøre rundt i Norge med buss og komme til steder jeg ikke har vært før. Også er vi jo mange som skal ha det gøy sammen. Det genererer en masse humør å få jobbe med en komedie sammen med så mange, sier Schøyen. Med seg i bussen og på scenen skal hun blant andre ha Jan Martin Johnsen, Bartek Kaminski og Ingar Helge Gimle.

"Kollaps i kulissene" - med originaltittel "The Play That Goes Wrong" - ble kåret til beste komedie i Storbritannia i 2015, og har gått for fulle hus i London i over tre år. Nylig ble det også kjent at suksessen skal settes opp på Broadway i New York. Før den tid blir det altså Skandinavia-premiere med i Riksteatret i Knut Nærum oversettelse og Kim Haugens regi.

–Dette er galskap på scenen, sier regissør Kim Haugen. – Det meste av kulissene faller ned, men skuespillerne er helt bestemt på å gjennomføre forestillingen for enhver pris. Ingenting kan stoppe dem, selv ikke kulisser som ramler ned i hodet på dem, sier Haugen.

«Kollaps i kulissene» er blitt omtalt som en krysning av Hotell i særklasse og Mr. Bean, en frydefull latterbombe, som i London appellerer til publikum i alle aldre. Etter London-premieren skrev pressen:

«Veldig, veldig morsomt» The Guardian
«Smittende galskap» Daily Express
«Jeg trodde jeg skulle hyperventilere av latter» The Daily Mail
«Et mesterverk av alt som kan gå galt» The Times
«Jeg har sjelden, om noensinne, hørt høyere eller mer sammenhengende latterkuler i et teater» The New York Times

Skandinaviapremiere på Riksteatret i Nydalen 19. januar 2017
Turnépremiere på Lillehammer 27. januar 2017
På turné til 50 steder. Spilles på Chat Noir fra 7. september 2017

Med: Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle, Jan Martin Johnsen, Bartek Kaminski, Camilla Frey, Espen Sandvik, Jan Huse og Daniel Karlsson. Av Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer. I en norsk versjon av Knut Nærum. Regissør: Kim Haugen. Scenograf og kostymedesigner: Tore Sæther. En Riksteaterproduksjon i samarbeid med Thalia Teater.

For mer informasjon eller intervjuavtaler, kontakt oss gjerne.

Les mer om forestillingen
Last ned bilder og video

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411