70 kulturhus over hele landet får besøk når Solan, Ludvig, Reodor Felgen og de andre kjente figurene fra Flåklypas verden setter seg i Riksteatrets turnébuss.

70 kulturhus over hele landet får besøk når Solan, Ludvig, Reodor Felgen og de andre kjente figurene fra Flåklypas verden setter seg i Riksteatrets turnébuss.

Dra meg baklengs inn i teatret! Med forestillingen «Heia Flåklypa! Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen» blir det endelig teater for hele familien av Solan, Ludvig og Reodor Felgens verden.

Den tradisjonelle melkespannkastekonkurransen nærmer seg, og alle i Flåklypa er sikre på at deres representant Emanuel Desperados går av med seieren. Men det går skumle rykter om at en sterk konkurrent fra hovedstaden nærmer seg bygda. Samtidig står det gode gamle meieriet i fare for å bli solgt til storkapitalen. Desperados får dessuten tilbud om å kaste for konkurrenten. Her er det noen som ikke har rent mel i posen. Hvem står bak? Hvordan har de tenkt å røve til seg seieren? Og hva i all verden skal Solan og Ludvig gjøre for å forhindre katastrofen?

- Med en herlig historie og mye sang og musikk, skal Kjell Aukrusts kjente og kjære skikkelser få liv på teaterscenen. Aukrust har fanget den norske folkesjelen, sies det, og nå skal Riksteatret fange det norske folk, sier teatersjef Tom Remlov, og legger til at Solan, Ludvig, Reodor, Emanuel Desperados, Redaktør Frimand Pløsen, Postbud Mysil Bergsprekken og alle de andre Flåklypa-karakterene vil hilse på store og små publikummere i kulturhusets foajé etter hver forestilling.

Kjell Aukrust har moret barn som voksne i Norge, med blant annet gjennom filmen «Flåklypa Grand Prix», og ikke minst med bøkene om «Bror min» og de andre skikkelsene fra hjembygda Alvdal. Mest kjent er han som skaperen av de underlige og frodige skikkelsene fra bygda Flåklypa. Hans engstelige Ludvig og hans pågående og modige Solan Gundersen, har moret de fleste av oss, og ikke minst rørt oss kanskje fordi det er så lett å kjenne seg igjen både i Solan og Ludvig. Selv sa Aukrust i et intervju, at hans to mest kjente skikkelser, Solan og Ludvig, gjenspeiler ham selv: - Frem til jeg var femti år, var jeg som Solan. Etterpå ble jeg mer som Ludvig. Da ble alt «fali», sa Kjell Aukrust.

«Heia Flåklypa! Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen» får urpremiere på Riksteatrets i Nydalen 29. september og norgesturnépremiere på Tynset 5. oktober. På turné med Riksteatret til 70 steder i hele Norge høsten 2016 og våren 2017.
En Riksteaterproduksjon i samarbeid med Nationaltheatret.
Nypremiere på Nationaltheatret fra juni 2017.

TINE støtter Heia Flåklypa! med «TINEs Teaterdag». TINE inviterer skoleklasser i grunnskolen til forestillingen. I tillegg er det utarbeidet et pedagogisk opplegg til bruk i klasserommet. Skolebarna får selvsagt møte skikkelsene fra Flåklypa.

Med Simon Andersen, Nils Johnson, Robert Skjærstad, Daniel Karlsson, Peter Brandt Kippersund, Kikki Stormo og Frank Ole Sætrang. Basert på Kjell Aukrusts univers. Manus Gorm Jenseg. Regissør Lars Erik Holter. Scenograf Dordi Strøm. Kostymedesigner Ingrid Nylander. Komponist Marius Podolski. Lysdesigner Arne Lindberget. Videodesigner Åsmund Bøe og Dordi Strøm.

Last ned forestillingsfoto

For ytterligere informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411