Ellen Horns siste repertoar på Riksteatret

-Kjærlighet til teatret har vært drivkraften, sier Ellen Horn når hun legger frem sitt siste repertoar som teatersjef på Riksteatret.

-Kjærlighet til teatret har vært drivkraften, sier Ellen Horn når hun legger frem sitt siste repertoar som teatersjef på Riksteatret.

Når Ellen Horn går av som teatersjef, tar hun avskjed med sitt publikum over hele landet i rollen som moren i Natten er dagens mor av den svenske dramatikeren Lars Norén. Hennes datter Kjersti er regissør, og for øvrig medvirker Terje Strømdahl, Emil Johnsen og Glenn André Kaada. Natten er dagens mor er en moderne klassiker om skam, håp og kjærlighet.

Kåre Conradi spiller hovedrollen når Riksteatret får norgespremiere på Joe Penhalls Komplottet (Dumb Show), som blir karakterisert som et psykologisk maktspill.  Med seg på scenen får han Ulrikke Døvigen og Tov Sletta, mens Kim Sørensen har regien. Forestillingen handler om talkshowkjendisen som strekker seg mer enn langt for å lage en god historie.

Cecilie Engers bok om sauen Kjell-Aksel, Kjell-Aksel rocker, er dramatisert av Riksteatrets Christine Stoesen og blitt en «snauklippet rockemusikal for de aller minste». Kjell-Aksel, katten Arild og kalven Matros spiller i bandet Animal Farm, og drømmer om å bli stjerner. De lar det rocke av låter som Bæ, Bæ lille lam og Dyrene i Afrika.  Regien er ved Stein Winge, som for første gang setter opp en barneforestilling.

Barneforestillingen Peer du lyver! er et fartsfylt og lekent eventyr, fritt etter Norges nasjonalikon, Peer Gynt. Peer, du lyver! er skrevet av Toril Solvang, og handler om en liten gutt med store drømmer. På jakt etter sannheten om hvem han er, finner han en venn som blir livsviktig for ham. Edvard Griegs musikk med helt ny beat er også med i forestillingen.

Mer enn 60.000 publikummere har så langt moret seg over Bjarte Hjelmelands Gu kor gøy! Nå skal Nordvestlandet og Nord-Norge få gleden av komiprisvinnerens mange, morsomme karakterer. I løpet av den halvannen times lange forestillingen, skifter han klær, dialekt og personlighet 13 ganger.

Matiné-suksessen MUGG av Marit Tusvik skal besøke nye spillesteder denne våren. Marit Østbye og Marianne Krogness står på scenen og teatersjef Ellen Horn er regissør i forestillingen om de to kvinnene i 60-årene som ufrivillig må dele hotellrom i Moskva. Bergensavisen skrev nylig om forestillingen at den «burde skrives ut på blå resept til alle som blir deprimert av tanken på livet etter pensjonsalderen».

Riksteatret sender også ut en danseforestilling for barn denne våren, Juryen av Hege Haagenrud. Haagenrud arbeider i landskapet mellom dans og teater, og i Juryen er det barn i en video som bestemmer hva det skal handle om og hvordan danserne skal bevege seg. En underholdende danseforestilling både for barn og voksne.

For ytterligere informasjon kontakt oss gjerne. 

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret