Stein i lomma

Stones in His Pockets med Hallvard Holmen og Øystein Martinsen

Vellykket teaterdebut fra Erik Poppe

Feelgoodkomedie (..) Veldig gøy å se på!

Briljant (...) Øystein Martinsen og Hallvard Holmen skin i alle rollene

en skikkelig feelgood forestilling som får deg i godt humør

en festlig forestilling med en merkbar kjærlighet i bunn

Gjør deg klar for en varm komedie med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 15 roller!

En internasjonal storfilm skal spilles inn på et lite sted i Nord-Norge, og i likhet med mange andre sambygdinger har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan takler lokalbefolkningen møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen skal de to drevne skuespillerne Hallvard Holmen og Øystein Martinsen gi oss hele stykkets fargerike persongalleri. Begge er godt kjent fra både TV, film og teater, og har et register som vil komme godt med når de til sammen nå skal gi skikkelse til nærmere 15 ulike roller. Erik Poppe er først og fremst kjent som en av våre ledende filmregissører, og han må vel sies å ha førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor "location". Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

Med tittelen Stones in His Pockets startet denne originale komedien som pubteater i Irland. Siden har den gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden, og her hjemme vil kanskje noen huske Nationaltheatrets oppsetning med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK.

Med vår nye versjon har vi flyttet handlingen til Norge, i en bearbeidelse til saftig norsk dagligtale og et gjenkjennelig miljø av Ragnar Olsen. Og til sjuende og sist er Stein i lomma kanskje mer aktuelt enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper stykket også rett inn i spørsmål vi som bor her i landet er særlig opptatt av.

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

Premiere: Oslo / Nydalen 20. september 2018

Turnépremiere: Flekkefjord 26. september 2018

Produsert av Riksteatret.

Bli kjent med karakterene i stein i lomma

 Charles og Jakob er statister og spiller folkemengde

Se alle fem filmene

Å ha noe å tro på

– "Stein i lomma" er en historie om at det å drømme er avgjørende. Det har jeg trukket fram i flere av filmene mine også. At det er viktigere å ha noe å tro på, uansett hva, enn å ikke tro i det hele tatt. Å drømme om noe du ennå ikke har oppnådd kan gi deg ny retning i livet. Så gi deg selv tid og tillat deg å drømme. Det er dét dette stykket handler om, sier regissør Erik Poppe.

Erik Poppe er ikke redd for alvoret. Filmskaperen kjenner kunsten å balansere råskap med det vakre og ømme, og med Hawaii, Oslo, Tusen ganger god natt, Kongens nei og Utøya, 22. juli har han blitt et navn på det internasjonale filmkartet. Men i teatret både er og føler Poppe seg som en debutant. ...

Les hele intervjuet..

Publikumsreaksjoner

Fra irsk landsbygd til nordnorsk kystsamfunn

Stones in His Pockets eller Stein i lomma? Den nordirske skuespilleren og dramatikeren Marie Jones skrev Stones in His Pockets i 1998, om møtet mellom Hollywoods filmindustri og irsk landsbygd. I Riksteatrets versjon er handlingen lagt til et nordnorsk kystsamfunn.

Relasjonen mellom Irland og Amerika har alltid vært tungt symbolladet. Mange amerikanere har røtter i Irland, og særlig under "den store hungersnøden" i 1846 til 48 var det utallige båter som satte kursen vestover over Atlanterhavet. Historien om bygdens sønn som vender tilbake og kjøper opp hele sin gamle hjemby er klassisk. I moderne utgave...

Les hele artikkelen...

Gratis introduksjon før forestilling

"Fra film til teater" ved regissør Erik Poppe


Erik Poppe er en av landets mest kjente og kritikerroste filmregissører, og nå skal han gjøre teaterregi for aller første gang. Før du ser "Stein i lomma" inviterer vi til gratis introduksjon om hans vei fra filmlerretet til teaterscenen.

Introen blir holdt på spillestedet 45 minutter før forestillingsstart, og varer 20 minutter.

NB! Gjelder kun for spillestedene Flekkefjord, Sandefjord og Porsgrunn.

Velkommen!

På scenen

 • Hallvard Holmen

  Hallvard Holmen

  Skuespiller

 • Øystein Martinsen

  Øystein Martinsen

  Skuespiller

Kunstnerisk team

 • Erik Poppe

  Erik Poppe

  Regissør

 • Siri Langdalen

  Siri Langdalen

  Scenograf, Kostymedesigner

 • Benjamin Tveit

  Benjamin Tveit

  Lyddesigner