Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Heddadagene

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt.

I ”Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tørr han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!

Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset i barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt dets superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå, mislykkes i å være gutt?

Medvirkende

På scenen

Dagfinn Tutturen

Skuespiller

Kunstnerisk team

Katja Brita Lindeberg

Regissør, Idé/konsept, Rekvisitter

Ørjan Wiklund

Scenograf

Thale Kvam Olsen

Rekvisitter, Kostymedesigner

Eirik Brenne Torsethaugen

Lysdesigner

Martin Mulholland

Komponist

Kjersti Haugen

Øye utenifra

Ylva Kristin Teigseth

Stemmer på lydspor

Gard Kristian Teigseth

Stemmer på lydspor

Ane Wennervold

Produsent