Til barnets beste

Med Gørild Mauseth

Alle barn har foreldre, men ikke alle får være mamma eller pappa for sine barn.

Gørild Mauseth er en av landets mest uredde og fargerike skuespillere, og sist hun gjestet Riksteatret var i tittelrollen i Anna Karenina – kjærlighetshistorien som også handler om moren som blir nektet samvær med barnet sitt. Når Gørild nå er tilbake, er det i en brennaktuell forestilling basert på sanne historier fra dagens Norge, der temaet er det samme.  Det handler om mammaer og pappaer som ikke får være sammen med barna sine så mye som de ønsker, og i Til barnets beste skal både barna og de voksne få komme til orde.

Det finnes barn i Norge i dag som får se lite eller ingenting til den ene av sine foreldre etter et samlivsbrudd. Det finnes foreldre i Norge i dag som bruker det meste av sine krefter og ressurser på å få tilgang til sitt barn. Om vi ikke selv hører hjemme i en oppløst familie, kjenner vi flere, og gjerne i vår nærmeste krets.

–Jeg håper at denne forestillingen kan være med å skape debatt, stille spørsmål, opplyse og engasjere både unge, voksne og eldre til å gå i selg selv og bidra til å være med at vi kanskje kan få det bedre i framtiden, sier Gørild Mauseth.

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 23. oktober 2019

Turnépremiere: Melhus 29. oktober 2019

Produsert av Riksteatret

KJØP BILLETT TIL: Til barnets beste

Når barn velger side i foreldrekonflikter

De fleste samlivsbrudd skjer uten store konflikter. Foreldrene finner gode løsninger til beste for barna. Men noen ganger går det galt, og i verste fall kan konfliktfylte samlivsbrudd medføre nærmest en psykisk krigstilstand mellom foreldrene hvor barna må leve i en konstant krigssone. Det tåler barn veldig dårlig, og for å mestre denne krevende situasjonen, velger de gjerne side i foreldrenes konflikter.

Den underliggende driveren når det går så langt, er ofte dyp mistillit. En mistillit som gjør at foreldrene fortolker hverandres handlinger og motiv i et urimelig negativt lys, og som gjør at de ser det de forventer å se hos hverandre. Selv om begge parter kan bidra til denne dynamikken, vil gjer...
Les hele artikkelen

Medvirkende

På scenen

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth

Skuespiller

Kunstnerisk team

Aslak Moe

Aslak Moe

Regissør, Manusforfatter

Elisabeth Kjeldahl  Nilsson

Elisabeth Kjeldahl Nilsson

Lysdesigner

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsent