Til barnets beste

Med Gørild Mauseth

Hva ville du gjort hvis din tidligere partner nektet deg å se barna dine? Hva ville du gjort hvis barna dine plutselig begynte å vende seg mot deg?

Det finnes foreldre og barn som ikke får være sammen etter et samlivsbrudd. Vi har snakket med noen av disse. Nå skal de få lov til å komme til orde i teaterforestillingen Til barnets beste.

Gørild Mauseth er en av landets mest uredde og fargerike skuespillere, og sist hun gjestet Riksteatret var i tittelrollen i Anna Karenina – kjærlighetshistorien som også handler om moren som blir nektet samvær med barnet sitt. Når Gørild er tilbake, er det i en forestilling som hun håper vil engasjere og utfordre. – Jeg håper at denne forestillingen kan være med å skape debatt, stille spørsmål og bidra til å være med at vi kanskje kan få det bedre i framtiden, sier skuespiller Gørild Mauseth, som har vært med på å utvikle forestillingen i samarbeid med regissør Aslak Moe.

På utvalgte steder etter forestillingen inviterer vi publikum til "baksnakk", ledet av det lokale Familievernkontoret. Velkommen skal du være!

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 23. oktober 2019

Turnépremiere: Melhus 29. oktober 2019

Produsert av Riksteatret

KJØP BILLETT TIL: Til barnets beste

Når barn velger side i foreldrekonflikter

De fleste samlivsbrudd skjer uten store konflikter. Foreldrene finner gode løsninger til beste for barna. Men noen ganger går det galt, og i verste fall kan konfliktfylte samlivsbrudd medføre nærmest en psykisk krigstilstand mellom foreldrene hvor barna må leve i en konstant krigssone. Det tåler barn veldig dårlig, og for å mestre denne krevende situasjonen, velger de gjerne side i foreldrenes konflikter.

Den underliggende driveren når det går så langt, er ofte dyp mistillit. En mistillit som gjør at foreldrene fortolker hverandres handlinger og motiv i et urimelig negativt lys, og som gjør at de ser det de forventer å se hos hverandre. Selv om begge parter kan bidra til denne dynamikken, vil gjer...
Les hele artikkelen

Podkast og video: Til barnets beste?

Litteraturhuset 30. september 2019

Når foreldrene slåss om barna.

De fleste samlivsbrudd skjer uten store konflikter. Foreldrene finner gode løsninger til beste for barna. Men noen ganger går det galt. Hva er da til barnets beste?

Som et apropos til Riksteatrets premiere på teaterforestillingen «Til barnets beste», inviterte vi til en samtale om hva som skjer når en av foreldrene motarbeider samvær etter samlivsbrudd. Du møter psykolog Hedvig Montgomery, psykolog Frode Thuen, klinisk sosionom og familieterapeut Helle Baadsvik og skuespiller Gørild Mauseth - i samtale med teatersjef Tom Remlov. Du hører også et utdrag fra teaterforestillingen ved Gørild Mauseth.

Hør podkasten på Spotify

Hør podkasten på iTunes

Se sendingen her på Facebook

Medvirkende

På scenen

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth

skuespiller

Kunstnerisk team

Aslak Moe

Aslak Moe

Regissør, manusforfatter

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth

Manusforfatter

Elisabeth Kjeldahl  Nilsson

Elisabeth Kjeldahl Nilsson

lysdesigner

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Wenche Viktorsdatter Paulsen

produsent