Til barnets beste

Riksteatret besluttet 24. oktober at oppsetningen Til barnets beste ikke lar seg ferdigstille til sin planlagte premiere på Melhus 29. oktober. Den kommende høstturnéen er derfor kansellert. Det vil bli arbeidet videre med produksjonen med sikte på en spilleperiode til våren. Publikum som har kjøpt billett til forestillingen bes kontakte sitt spillested for refusjon.

Hva ville du gjort hvis din tidligere partner nektet deg å se barna dine? Hva ville du gjort hvis barna dine plutselig begynte å vende seg mot deg?

Det finnes foreldre og barn som ikke får være sammen etter et samlivsbrudd. Vi har snakket med noen av disse. Nå skal de få lov til å komme til orde i teaterforestillingen Til barnets beste.

Gørild Mauseth er en av landets mest uredde og fargerike skuespillere, og sist hun gjestet Riksteatret var i tittelrollen i Anna Karenina – kjærlighetshistorien som også handler om moren som blir nektet samvær med barnet sitt. Når Gørild er tilbake, er det i en forestilling som hun håper vil engasjere og utfordre. – Jeg håper at denne forestillingen kan være med å skape debatt, stille spørsmål og bidra til å være med at vi kanskje kan få det bedre i framtiden, sier skuespiller Gørild Mauseth, som har vært med på å utvikle forestillingen i samarbeid med regissør Aslak Moe.

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Produsert av Riksteatret

Medvirkende

På scenen

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth

skuespiller

Kunstnerisk team

Aslak Moe

Aslak Moe

Regissør, manusforfatter

Gørild Mauseth

Gørild Mauseth

Manusforfatter

Elisabeth Kjeldahl Nilsson

Elisabeth Kjeldahl Nilsson

lysdesigner