Om smittevern og ditt teaterbesøk

Endelig er det mulig å se teater på Riksteatret igjen – både på turné og i Nydalen. Riksteatret og arrangørene følger myndighetene sine forskrifter for smittevern, og bransjestandarden når det gjelder avstand til andre i salen. Dette for å sikre en god og trygg teateropplevelse.

For lokale smittevernsrutiner, ber vi deg sjekke med ditt eget kulturhus.

FOR FORESTILLINGER I NYDALEN GJELDER FØLGENDE:

Før du kjøper teaterbillett

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene digitalt på riksteatret.no. Husk at billettsystemet anser ditt billettkjøp som én husstand eller tilsvarende gruppe som kan sitte tett sammen. Dersom du kjøper for ulike husstander, må det gjøres ett kjøp per husstand.

I forkant av ditt teaterbesøk vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler, på e-post og i noen tilfeller på sms, slik at du er godt forberedt før ditt teaterbesøk.

Foreløpig har vi per juni 2020 anledning til å ha maksimalt 200 publikummere samtidig i salene våre.

Er du frisk?

Vi ber deg holde deg hjemme dersom du er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom. Ta kontakt med oss på billett@riksteatret.no for å endre eller få refundert dine billetter.

Når du kommer til Nydalen

Oppmøte skjer i foajeen på Riksteatret som normalt. Garderobeskap vil være tilgjengelig.

Vi tilrettelegger for rikelig med plass slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Merk at dette vil gå på bekostning av sittemuligheter.

Våre publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp senest ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Håndvask og hygiene

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine før forestilling. Hånddesinfiserende såpe vil være tilgjengelig på alle våre toaletter, og på en rekke andre steder der publikum ferdes.

Både saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Vil det være servering av mat og drikke?

Av hensyn smitte, vil vi inntil videre ikke tilby servering av drikke og snacks.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Fordi vi må beregne god plass – minimum en meter – mellom den enkelte familie i samme husstand eller tilsvarende nære, vil publikumsvertskapet henvise deg til din plass. Du bør beregne noe mer tid ved innslipp i teatersalen enn vanlig og møte opp senest ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Kan jeg sitte sammen med følget mitt?

Kommer du som familie i samme husstand eller tilsvarende nære, vil dere naturligvis få sitte ved siden av hverandre under forestillingen.

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen?

Du har anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god nok avstand til andre publikummere.

Toalettene blir grundig og jevnlig vasket, i henhold til alle smittevernregler.

Hva skjer når forestillingen er ferdig?

Etter endt forestilling ber vi deg bli sittende i setet ditt til publikumsvertskapet gir beskjed om at det er din tur til å forlate salen. Slik vil alle kunne forlate salen med god nok avstand til hverandre.

Velkommen til oss!

Dersom du har flere spørsmål, kontakt oss på billett@riksteatret.no