Skoleaktiviteter

Opplev hvordan scenekunst kan engasjere og bidra til læring.

- Riksteatret skal by på det beste og det mest relevante. Hvis vi først skal putte noe inn i en buss og ta det ut til hele landet, må det jo være bra. Arne Nøst, teatersjef.

Riksteatrets repertoar spenner fra de store klassikerne til den nye samtidsdramatikken. Teatrets ambisjon er å ha et scenekunsttilbud som oppleves som relevant og attraktivt for hele landet. Scenekunsten skal engasjere, men den kan også bidra til læring. Med Riksteatrets billettfond har du mulighet til å dra kostnadsfritt på teater i ditt nærmiljø – uavhengig valgt studieretning og klassetrinn.

Søk om fribilletter til din klasse
Til søknadsskjema

Vi hjelper deg med forberedelsene for det planlagte besøket

Til utvalgte forestillinger blir det utformet gratis undervisningsopplegg i tråd med elevenes kompetansemål. Ved andre anledninger kan dere finne formidlingsmateriell som omfatter ulike tematikker basert på forestillingens budskap.

Vi tilbyr også samtaler med skuespillere, regissør eller andre involverte - både digitalt og fysisk. Ta gjerne kontakt for et møte.

Fast skoleklassepris

Generelt kan vi opplyse om at Riksteatret alltid – uavhengig av billettfond – tilbyr gunstige priser for skoleklasser. Ønsker du å sikre deg plass på én av forestillingene kan vi ta i mot en bestilling for deg og dine elever.

Jeanne d'Arc

Workshop i klasserommet: Hva er vi villige til å kjempe for i dag?

Jeanne d’Arc gikk i døden for det hun trodde på. Historien om den franske jentas liv og død er noe vi ønsker å skape engasjement og ny bevissthet rundt. Derfor har Riksteatret inngått et samarbeid med Nobels Fredssenter, som forvalter noen av vår tids viktigste historier om det å kjempe for en sak. Fredssenterets formidler skal snakke om årets fredsprisvinnere – Dmitri Muratov og Maria Ressa.

Fredssenteret blir med oss i turnébussen og du har nå muligheten til å få besøk i klasserommet – for diskusjon, oppgaver og inspirasjon. Ønsker du et fysisk minneverdig besøk før du og dine ungdommer kommer på forestilling? Kryss av i søknadsskjemaet!

Riksteatret går ofte i kompaniskap med fagmiljøer og aktører som kan være med på å gi formidlingen den kvaliteten publikum fortjener. Et slikt kompaniskap gir oss muligheter til å skape opplevelser og en kompetanseutveksling vi som parter alene aldri hadde klart. Et gyllent samarbeid som fører mennesker sammen, på tvers av landet til diskusjon, læring, refleksjon og forundring. Er du nysgjerrig på Nobels Fredssenters arbeid rettet mot ungdom? Ta en titt på www.nobelpeacecenter.org!

Peer Gynt

Last ned pedagogisk materiell for Peer Gynt med oppgaver som er spesielt egnet i fagene norsk, psykologi og teaterfag i videregående opplæring.

Last ned pedagogisk materiell (pdf)..

Er det noe du lurer på angående vårt opplegg for skoler? Ta gjerne kontakt

Julie Vold Bjørkamo

Partner- og formidlingsansvarlig

jv@riksteatret.no
45632264