Billettfond

Riksteatrets billettfond gjør det mulig å dra kostnadsfritt på teater i ditt nærmiljø

Takket være midler fra Statnett og Sparebankstiftelsen DNB kan vi tilby ungdomsskoler, videregående opplæring og folkehøgskoler muligheten for å søke om fribilletter til utvalgte forestillinger.

Søknadsskjema

Benytt vårt søknadsskjema for å søke om billetter til din klasse for høsten 2022.

SØK HER

Jeanne d'Arc

Hva er du villig til å kjempe for i dag? Høstens storsatsning på Riksteatret er historien om den unge jenta som gikk i døden for en sak hun trodde på. Hvem var Jeanne d'Arc, og hvor kom motet hennes fra? Hva er det med skjebnen hennes som fortsatt berører oss - seks hundre år etter at hun ble brent på bålet, og gjort til helgen?

Om du møter Jeanne d'Arc for første gang eller kjenner historien fra før, er du hjertelig velkommen i teatret. Slik verden nå er blitt, føles det ekstra meningsfylt å lage forestillinger som kan vekke engasjement for en bedre verden.

Egner seg for 10. trinn, videregående opplæring og folkehøgskoler.

Les mer om Jeanne d’Arc

Ved målet

"Ved målet" er en sterk historie om en datter som lever sammen med moren sin. Moren klarer ikke å gi slipp på datteren, og den voksne jenta kommer seg ikke videre. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to. Alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i Skam, og Karl-Vidar Lende fra Det Norske Teatret, setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.

Egner seg for videregående opplæring og folkehøgskoler.

Les mer om Ved Målet

Peer Gynt

Hva skjer med vår oppfatning av Peer Gynt når vi kommer tett på, hjemme i kjøkkenet hos Peer? Hvem var han egentlig, og hvorfor flyktet han alltid fra seg selv? Regissør Ole Anders Tandberg går tett på personene i Ibsens mesterverk.

"Grenser til det geniale", "Magisk bra" og "Glitrende" er bare noen av superlativene anmelderne ga Riksteatrets oppsetning etter premieren. Heldigvis kan enda flere snart få oppleve denne kritikerroste oppsetningen på sitt kulturhus!

Egner seg for 10. trinn, videregående opplæring og folkehøgskoler.

Les mer om Peer Gynt

Fribilletter til skoleklasser hadde ikke vært mulig uten våre støttespillere:

 

statnett-sort-19px.png

 

STATNETT - er ansvarlig for å bygge, drifte og vedlikeholde det norske kraftsystemet. Statnetts oppdrag er å sikre strømforsyningen gjennom drift, overvåking og beredskap, legge til rette for å realisere Norges klimamål, og for verdiskapning for våre kunder og samfunnet. Statnetts verdier er langsiktighet, respekt og fellesskap

www.statnett.no

 

sbs-50px.png

 

Sparebankstiftelsen DNB - støtter prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge. Sparebankstiftelsen DNB driver med filantropi - ikke sponsing. Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten bidratt med over 6 milliarder kroner til allmennyttige formål.

www.sparebankstiftelsen.no

 

 

Er det noe du lurer på angående vårt opplegg for skoler? Ta gjerne kontakt

Julie Vold Bjørkamo

Partner- og formidlingsansvarlig

jv@riksteatret.no
45632264