Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Heddadagene

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt.

I ”Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tørr han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!

Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset i barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt dets superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå, mislykkes i å være gutt?

På scenen
Dagfinn Tutturen.

Team
Rekvisitter, Idé/konsept, Regissør: Katja Brita Lindeberg. Scenograf: Ørjan Wiklund. Kostymedesigner, Rekvisitter: Thale Kvam Olsen. Lysdesigner: Eirik Brenne Torsethaugen. Komponist: Martin Mulholland. Øye utenifra: Kjersti Haugen. Stemmer på lydspor: Ylva Kristin Teigseth. Stemmer på lydspor: Gard Kristian Teigseth. Produsent: Ane Wennervold

Forestillingslengde: 50 minutter (ingen pause).

Produsert av Katja Brita Lindeberg produksjoner med Teaterhuset Avant Garden som Co-produsent