Helt hekta!

Av Aslak Moe og Ole Christian Gullvåg

En teaterforestilling om oppvekst, lidenskap og ekte kjærlighet.

- Jeg har alltid elsket pappaen min. Men jeg husker ikke en eneste skogstur eller fisketur. Ingen felles middager. Det jeg savner, er å snakke fotball med ham. De mange, korte samtalene frem til kampstart, tekstmeldingene i pausen, den lengre praten etter kampen.

Bak enhver supporter i en sliten og utsvetta fotballtrøye er det en personlig historie (...) Jo, det handler i stor grad om å føle seg som en del av noe større. Å passe inn i en flokk.

Skuespiller Ole Christian Gullvåg er lidenskapelig opptatt av fotball, og ingen av skuespillervennene hans kan forstå hvorfor han "kaster bort" så mye tid på den runde ballen. "Helt hekta!" er Gullvågs egen historie, en teaterforestilling om å sette fotball foran alt annet. Men som de fleste historier om lidenskap, handler ikke "Helt hekta!" bare om fotball.

En forestilling om å brenne for noe, om "oss" og om "vi", uavhengig om vi klarer å elske noen når vi samtidig forguder elleve menn.

"Helt hekta!" er også en rørende og morsom oppveksthistorie, en slags blanding av Nick Hornby og Tore Renberg. Om å være på sin første fotballkamp, om å elske Elvis og fri til Cecilie Leganger når du er 11 år og lure på om moren din kommer til å dø fordi du har sølt rødbrus på teppet.

Gullvåg forteller om oppveksten, å finne seg selv, søskenkjærlighet, dårlig stemning mellom foreldre og drømmen om å høre til i en flokk. Men først og fremst er dette en fotballhistorie. En ekte kjærlighetshistorie.

Eit varmt, ærleg, særs personleg og ikkje minst innsiktsfullt gløtt inn i eit univers som kan verke ganske uforståeleg for mange av oss.

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Teaterforestillingen hadde premiere våren 2018 med tittel "Rotsekk".

Produsert av Turnéteatret i Trøndelag.

Videoer

Tom Remlov om Helt hekta!

Teaser fra forestillingen

Derfor er de så lidenskapelig opptatt av fotball

Riksteatret er på turné med Helt hekta!. Vi har spurt noen kulturpersonligheter om hva deres lidenskap betyr for dem.

- Selve spillet fascinerer nok mange, men fotballen har også et veldig stort univers rundt seg, venner og sosialt samvær på stadion eller på puben eller i stua, identitetsbygger helt fra barndommen av med at man kanskje «arver» et lag fra en av foreldrene, spiller selv. Og jo mer man vet om...

Les alle svarene..

På scenen

 • Ole Christian Gullvåg

  Ole Christian Gullvåg

  Skuespiller

Kunstnerisk team

 • Aslak Moe

  Aslak Moe

  Regissør

 • Geir Ola Brattaker

  Geir Ola Brattaker

  Lysdesigner