Havboka

Av Morten Strøksnes. I Anders T. Andersens regi

Bare ett år etter at Morten Strøksnes ga ut megasuksessen Havboka ble den fascinerende historien satt opp på Hålogaland Teaters Scene Vest. Nå tar den turen til hovedstaden.

Havboka er beretningen om havet, vennskap og ressurser, formidlet med et presist språk, stor kunnskap og uendelig fortellerglede. Strøksnes fikk Brageprisen for romanen, som i skrivende stund er solgt til over 20 land.

Jeg-personen og bestekompisen Hugo legger ut i en liten båt – på det store havet. Under dem lurer et digert havmonster. Gjennom fire årstider legger de ut fra den lille øya Skrova for å fange beistet, som er en glefsende håkjerring. Underveis fortelles historien om livet på, i og med havet. Det er en verden som gir og tar og som rommer de merkeligste former for liv. Fortellingen er spekket med viten og kunnskap om havets opphav, dets rikdom og hvor sårbart det er. Mennesket har alltid høstet av havet, spørsmålet er om vi evner å forvalte det.

Regissør, scenograf og dramatiker Anders T. Andersen skaper et univers hvor den ramsalte havhistorien møter musikk, videokunst og bildekunst.

Forestillingen spilles på Riksteatret i Nydalen som en del av teaterfestivalen Heddadagene 2018. Gjestespillet er fra Hålogaland teater.

KJØP BILLETT TIL: Havboka

Teaterfestival i Oslo: Heddadagene 2018

Fra fredag 8. til søndag 17. juni kan du se mer enn 40 teaterforestillinger på åtte ulike teatre i Oslo.

Heddadagene er en teaterfestival som samler teaterforestillinger fra hele Norge til Oslo. Festivalen avsluttes med utdeling av Heddaprisen, som er teater-Norges svar på Tony Awards. Under Heddadagene kan du fråtse i høykvalitets teaterkunst, delta på publikumsarrangementer og nyte festivallivets gleder sammen med andre som er glad i teater.

Se hele programmet for Heddadagene 2018.

På Riksteatret i Nydalen kan du oppleve fire av de 40 teaterforestillingene som gjester festivalen.

Heddadagene er åpen for alle. Håper vi sees!

Medvirkende

På scenen

Torstein Bjørklund

Torstein Bjørklund

Skuespiller

Kristian Fr. Figenschow

Skuespiller

Espen Elverum Jakobsen

Skuespiller

Inge Kolsvik

Skuespiller

Thea Borring Lande

Skuespiller

Marius Lien

Skuespiller

Trond Peter Stamsø Munch

Trond Peter Stamsø Munch

Skuespiller

Trude Øines

Skuespiller

Kunstnerisk team

Jim-Oddvar Hansen

Lyddesigner

Kim S. Falck-Jørgensen

Videodesigner

Adrien Munden

Komponist

Espen Elverum Jakobsen

Musikalsk ansvarlig