Heddadagene: Alle fantastiske ting

Gjestespill fra Teatret Vårt

Hjertevarmt og håpefullt om det som gjør livet verdt å leve.

Kan du nevne hundre ting som gjør livet fantastisk? Tusen? Hva med en million? Alle fantastiske ting er historien om den lille jenta på sju år som er etterlatt på sykehusets venteværelse etter at moren prøvde å ta livet sitt. I et forsøk på å hjelpe sin deprimerte mor, starter datteren jakten på ting som kan gi glede og mening i livet.

Alle fantastiske ting er en fortelling om depresjon, selvmord, motstandsdyktighet og hvor langt vi er villig til å gå for en vi elsker. Det er en varm og håpefull historie om gleden over alle små ting vi har rundt oss daglig – alt fortalt med mye humor og i samspill med publikum. Når vi nå møter jenta som voksen nærmer listen over fantastiske ting seg en million. 

Alle fantastiske ting løfter fram et alvorlig tema på en lett tilgjengelig og humoristisk måte. Å godta at det er helt normalt å møte motgang i livet gjør det lettere å finne en måte å mestre det på. Gjennom improvisasjon, musikk og humor inviterer skuespiller Johanna Mørck deg med inn i historien. Listen over fantastiske ting er en humoristisk og vakker måte å sammen lete etter mening. 

Duncan Macmillian - som også har skrevet publikumssuksessen Pusterom - har vunnet internasjonale priser for sine tekster. Standupkomikeren Jonny Donahoe har tilrettelagt Macmillians tekst til Alle fantastiske ting ved at skuespilleren ber publikum om hjelp til enkle oppgaver for å fortelle historien. Resultatet er en forestilling som har sjarmert publikum verden over; forestillingen treffer noe allment som berører oss som mennesker.

--

Alle fantastiske ting er et gjestespill på Riksteatrets scene i forbindelse med teaterfestivalen Heddadagene. Festivalen foregår på Oslo-teatrene i perioden 5. - 14. juni 2020. Se hele festivalprogrammet på www.heddadagene.no

Av Duncan Macmillan. Oversatt av Hans Morten Hansen.

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Produsert av Teatret Vårt

KJØP BILLETT TIL: Heddadagene: Alle fantastiske ting

Medvirkende

På scenen

Johanna Mørch

Skuespiller

Kunstnerisk team

Kjersti Botn Sandal

Regissør

Finn Landsperg

Lysdesigner