Heddadagene: Alle fantastiske ting

Gjestespill fra Rogaland teater

Gled deg til å ta plass i sofaen, len deg tilbake og la deg berøre av denne fantastiske historien. Du kommer til å gråte litt. Du vil humre og antakelig vil du le høyt mens du tørker tårer.

Idéen om å skrive ned hva man setter pris på i livet finnes helt sikkert i diverse bøker og hjemmesider om mindfulness eller selvaktualisering, men i Alle fantastiske ting inviterer Espen Hana deg med inn i historien der du blir en del av fortellingen på ekte.

Alle fantastiske ting er historien om den lille gutten på 7 år som er etterlatt på sykehusets venteværelse i forbindelse med morens selvmordsforsøk. Her begynner han å lage en liste over små og store ting som han mener kan hjelpe moren med å gjenfinne gleden ved livet. En liste over det som gjør livet verd å leve. Alle fantastiske ting som is og Kong Fu film, høre Janis Joplin synge og å le så mye at det spruter melk ut av nesen.

Listen er laget med ømhet og oppriktighet, men kan den hjelpe henne med å komme seg ut av den suicidale og depressive tilstanden hun er i?  Listen viser seg å bli et livslangt prosjekt. Mange år og tusen bidrag senere har listen fått sitt eget liv og den har fulgt hovedpersonen gjennom vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Denne varme, morsomme og intime forestillingen begynner med den naives tilgang til å håndtere tragedie og forvandler seg til en livslang påminnelse om at det finnes glede selv i det tilsynelatende ubetydelige – som ting med striper for eksempel.

--

Alle fantastiske ting er et gjestespill på Riksteatrets scene i forbindelse med teaterfestivalen Heddadagene. Festivalen foregår på Oslo-teatrene i perioden 5. - 14. juni 2020. Se hele festivalprogrammet på www.heddadagene.no

Av Duncan Macmillan. Oversatt av Hans Morten Hansen.

Forestillingslengde: 1 time 15 minutter (ingen pause).

Produsert av Rogaland teater

KJØP BILLETT TIL: Heddadagene: Alle fantastiske ting

Medvirkende

På scenen

Espen Hana

Skuespiller

Kunstnerisk team

Simon Lay

Regissør

Nora Furuholmen

Nora Furuholmen

Scenograf, Kostymedesigner

Karl Oskar Sørdal

Lysdesigner

Michael Evans

Dramaturg