En mann ved navn Ove

Av Fredrik Backmann

"feelgood" i ordets beste forstand

Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing

Hel ved

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab.

– Jeg gleder meg til ny turné med Riksteatret. Ikke bare fordi mange har lest boken og sett filmen og digger historien om Ove. De fleste har jo møtt en liknende fyr i sitt eget liv, og jeg tror at de fleste vil oppleve at Ove kan lære oss noe viktig om oss selv, sier kritikerroste Sven Nordin, som også ble nominert til Heddapris for sin tolkning av En mann ved navn Ove.

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

--

Anmelderne mener:

"Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand"
VG (5)

"Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing"
Aftenposten (5)

"Hel ved"
Dagbladet (5)

"Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer"
Dagsavisen (5)

"Stor skuespiller og stor komediant"
NRK

"En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget"
Klassekampen

--

-Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

På turné med Riksteatret våren 2018. Turnéstart i Porsgrunn 30. januar.

 

På scenen
Sven Nordin.

Team
Regissør, Lysdesigner: Bjarni Thorsson. Kostymedesigner, Scenograf: Finnur Arnar Arnarson. Lysdesigner: Magnus Sigurdson. Musikk: Frank Hall. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Produsert av Bjarni Thorsson og Oslo Nye Teater

Videoer

Trailer

Det finnes en Ove i oss alle

Samarbeidet mellom regissør og produsent Bjarni Haukur Thorsson og skuespiller Sven Nordin er suksesshistorie. Herrene har jobbet sammen flere ganger, og alt de har gjort, har blitt til gull. Nå står En mann ved navn Ove for tur.

– Da jeg fikk rettighetene til å sette opp En mann ved navn Ove, var det bare en mann jeg tenkte på som Ove, og det var Sven Nordin, forteller Bjarni H. Thorsson. – Jeg prøvde å se for meg andre skuespillere i rollen, men det gikk ikke. Det sto Sven på den! Bjarni og Sven traff hverandre første...
Les hele artikkelen..

Medvirkende

På scenen

Sven Nordin

Sven Nordin

Skuespiller

Kunstnerisk team

Bjarni Thorsson

Bjarni Thorsson

Lysdesigner, Regissør

Finnur Arnar Arnarson

Finnur Arnar Arnarson

Scenograf, Kostymedesigner

Magnus Sigurdson

Magnus Sigurdson

Lysdesigner

Frank Hall

Frank Hall

Musikk

Anita Basmo Bjørnstad

Anita Basmo Bjørnstad

Produsent