En mann ved navn Ove

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab.

Suksessromanen En mann ved navn Ove ble i fjor til både film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse og ble omtalt som «feelgood-teater med mening». Over 60 000 publikummere har så langt sett forestillingen. Nå kommer teaterversjonen til Norge med Sven Nordin på scenen.

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

--

Anmelderne mener:

"Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand"
VG (5)

"Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing"
Aftenposten (5)

"Hel ved"
Dagbladet (5)

"Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer"
Dagsavisen (5)

"Stor skuespiller og stor komediant"
NRK

"En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget"
Klassekampen

--

-Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

Turnepremiere i Molde 1. februar 2017. Norgespremiere på Oslo Nye Teater, Centralteatret 10. november 2016. På turné med Riksteatret våren 2017.

På scenen
Sven Nordin

Team
Av Fredrik Backman. Dramatisert av Marie Persson Hedenius, Johan Rheborg og Emma Bucht. Oversatt av Nina M. Due. Regissør: Bjarni Thorsson. Scenograf og kostymedesigner: Finnur Arnar. Musikk: Frank Hall. 

Forestillingslengde: 1 time og 20 minutter (ingen pause)

Produsert av Thorsson Productions og Oslo Nye Teater. På turné med Riksteatret våren 2017.

TRAILER

Trailer kan lastes ned fra Dropbox her. Passord: rtvideo

På scenen
.

Team

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Turnépremiere: Molde 1. februar 2017

Bjarni Thorsson og Oslo Nye Teater