Heddadagene: Deep Field

Av koreograf Ingri Fiksdal

En form for meditasjon (...) Tiden løses opp.

Med Deep Field er det som om Ingri Fiksdal vakkert og verdig destillerer sitt flerårige koreografiske forskningsprosjekt ned til sin egen essens.

Ein stemningsfull – om ikkje euforisk – time med løping.

Ingri Fiksdals danseforestilling Deep Field er sentrert rundt det å løpe og løpingens affektive kvaliteter, både på vegne av utøvere og publikum.

Blant løpere betegnes den ettertraktede «runners-high» som en euforisk tilstand hvor endorfiner slippes ut i kroppen. Endorfinenes virkning har mange likheter med sitt medisinske motstykke, morfin. De tjener som smertestillende middel, og har gjennom evolusjonen hjulpet mennesker med å overleve ved å gi ekstra utholdenhet for eksempel ved jakt på dyr. Endorfiner produseres i hjernens pre-frontale og limbiske områder, som også lyser opp som en reaksjon på følelser som kjærlighet.

I Deep Field undersøker Fiksdal hvordan man kan produsere denne kjærlighets-aktige euforien blant de løpende utøverne og i hvilken grad det kan smitte over på publikum. Verket er basert på ideer om kinestetisk overføring; at kroppen kan oppleve bevegelsene fra en annen kropp empatisk gjennom å se, føle og høre tilstedeværelse av den andre i rommet. 

Musikken er komponert av Jenny Hval og Lasse Marhaug.

Forestillingslengde: 55 minutter (ingen pause).

Produsert av Ingri Fiksdal. Ko-produsert av: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden, apap - Performing Europe 2020 - a project co-founded by Creative Europe Programme of EU. Støttet av: Kulturrådet, The Norwegian Artistic Research Program og Kunsthøyskolen i Oslo

KJØP BILLETT TIL: Heddadagene: Deep Field

Medvirkende

På scenen

Sudesh Adhana

Danser

Jon Filip Fahlstrøm

Danser

Karen Lynne Bjerknesli

Danser

Synne Sørum

Danser

Louis Schou-Hansen

Danser

Rannei Grenne

Danser

Kunstnerisk team

Ingri Fiksdal

Koreograf

Jenny Hval

Komponist

Lasse Marhaug

Komponist

Ingeborg Olerud

Lysdesigner

Phillip Isaksen

Lystekniker

Signe Becker

Kostymedesigner

Nicole Schuchardt

Produsent

Kristin Skiftun

Administrator

Eva Grainger

Administrator

Istvan Virag

Foto

Millimedia As

Video