Albert & Anna

Av Frode Grytten

Et vakkert, tidvis poetisk, kammerspill om kjærlighet

…feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod

..en sterk beretning..

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet.

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

"Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake."

--

Pressen mener:

"Et vakkert, tidvis poetisk, kammerspill om kjærlighet"
Bergens Tidende (6)

"…feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod"
VG (5)

"..en sterk beretning.."
BA (5)

På scenen
Kari Simonsen, Stine Robin, Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Team
Regissør: Hildegun Riise. Kostymedesigner, Scenograf: Åse Hegrenes. Lysdesigner: Gyril Høgberg. Komponist: Espen Leite. Videodesigner: Åsmund Bøe. Koreograf: Sigrid Edvardsson

Forestillingslengde: 1 time 45 minutter (ingen pause).

Turnépremiere: Os 20. september 2017

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene

Gratis minikurs før forestilling

Å elske og bli elsket

Velkommen til et minikurs om å ta vare på kjærligheten med Bjørk Matheasdatter. I foajeen før forestillingen på utvalgte steder.

Minikurset er gratis.

Velkommen!

Videoer


Trailer

I gode dagar, i vonde dagar

Glo på tv. Gå på kino. Hør på Spotify. Sjå ein musikkvideo. Korleis ser kjærleiken ut? Kjærleiken sjølv, korleis ser han ut, eigentlig? Jo, våre bilde av kjærleiken er av ulovlig kjærleik, av uvanlig kjærleik, av overveldande kjærleik, av den store kjærleiken, av kjærleik som er høgoktan og høgkjemisk.

Våre bilde av kjærleiken er av den kjærleiken som kjem før kjærleik, av alt det som kanskje kan bli kjærleik. Våre historier om kjærleik handlar om forelskinga, tiltrekninga, ekstasen. Og kjærleike...
Les hele teksten...

Grytten og NRK Kulturreportasjen

- Det var eigentleg ein tekst eg skreiv til mor mi. NRKs Ellen Foss-Sørensen møtte Frode Grytten under prøvene på premiereklare "Albert & Anna".

I dette radioprogrammet kan du høre ham fortelle om tilblivelsen av stykket. Hør også Kari Simonsen, Sverre Bentzen, Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg sine tanker om den livslange kjærligheten.

Hør reportasjen på NRK P2

Medvirkende

På scenen

Kari Simonsen

Kari Simonsen

Skuespiller

Stine Robin

Stine Robin

Skuespiller

Sverre Bentzen

Sverre Bentzen

Skuespiller

Kristoffer Sagmo Aalberg

Kristoffer Sagmo Aalberg

Skuespiller

Espen Leite

Espen Leite

Musiker

Kunstnerisk team

Hildegun Riise

Hildegun Riise

Regissør

Åse Hegrenes

Åse Hegrenes

Scenograf, Kostymedesigner

Gyril Høgberg

Gyril Høgberg

Lysdesigner

Espen Leite

Espen Leite

Komponist

Åsmund  Bøe

Åsmund Bøe

Videodesigner

Sigrid Edvardsson

Sigrid Edvardsson

Koreograf