Riksteatrets personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Riksteatret samler inn og bruker personvernopplysninger.

Nyhetsbrev 

Ved å godta å motta nyhetsbrev fra Riksteatret vil du få tilsendt relevant info om våre forestillinger til oppgitt epostadresse. Utover dette kan vi ved noen få anledninger sende deg spørreundersøkelser eller lignende. 

For å kunne sende deg nyhetsbrev hentes og lagres følgende data om deg:

- Navn
- Epostadresse
- Opptil tre selvvalgte spillesteder du ønsker å være knyttet til

Disse dataene lagres frem til en eventuell oppsigelse av abonnementet. 

Dersom du har huket av for "markedsføring i andre kanaler" vil vi i samarbeid med kanaler som Facebook og Instagram kunne gi deg mer relevant markedsføring. 

Leverandør av denne tjenesten er ROCS.  

Riksteatret.no 

Som besøkende på riksteatret.no gir du oss lov til å registrere og behandle personopplysninger om deg og dine aktiviteter på riksteatret.no.  

riksteatret.no har samarbeidspartnere som sporer bruk av nettsiden gjennom bruk av informasjonskapsler. Dette er Facebook, Google Adwords og Google Analytics

Facebook og Google AdWords gir oss muligheten til å eksponere relevant reklame til deg som har vært inne på riksteatret.no. 

Google Analytics har som formål å samle statistikk om hvordan riksteatret.no blir brukt. Dette gir oss mulighet til å tilpasse riksteatret.no slik at den blir mest mulig brukervennlig. 

Hva er informasjonskapsler? 

Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon, som en nettside kan lagre og lese igjen. Denne tekstfilen brukes til å identifisere at det er samme nettlesere som spør etter forskjellig innhold på nettsiden, og vi kan dermed få et inntrykk av hvordan publikum bruker nettsiden vår. Alle data er anonymisert, og vi kan ikke bruke denne dataen for å identifisere deg. 

Hvor lenge lagrer vi informasjonskapsler? 

Informasjonskapsler som vi setter i din nettleser oppbevares i et variert antall måneder avhengig av formålet med de forskjellige informasjonskapsler. Hver gang du besøker nettsiden vår forlenges perioden, og de fjernes automatisk når de utløper. 

Hvordan kan du skru av sporing? 

Det er flere måter å skru av informasjonskapsler på, og du kan lese mer om informasjonskapsler hos Nettvett.no: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/. For Google Analytics kan du skru av sporingen via denne siden: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Sosiale medier 

Riksteatret benytter sosiale medier for å formidle om våre aktiviteter og produksjoner. Dersom du følger oss på FacebookInstagramYoutube og Twitter, vil den relevante plattformen være ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. 

Billettkjøp 

Riksteatret spiller på ca 70 forskjellige kulturhus. Det er det enkelte kulturhus som formidler billetter til Riksteatrets forestillinger gjennom ulike billettsystemer. Kontakt derfor det aktuelle kulturhus for opplysninger rundt personvern. 

For billettkjøp til våre scener i Nydalen benytter Riksteatret billettleverandøren Dialog Exe / Ebillett. Informasjon om deres personvern finner du på https://dx.no/personvernerklaering    

Saksbehandling og arkiv 

Riksteatret benytter dokumenthåndteringssystemet Websak med Acos AS som leverandør. Websak er et godkjent NOARK 5-system og ivaretar digital dokumentasjonshåndtering og sikring av digitale dokumenter. Det benyttes intern tilgangsstyring slik at taushetsbelagte informasjon gis kun til de med arbeidsmessig behov.

Riksteatret behandler personopplysninger for å oppfylle lovpålagte oppgaver etter blant annet personopplysningsloven, forvaltningsloven, offentlighetsloven og arkivloven.

Det registreres ulike typer personopplysninger, som opplysninger om navn, personnummer, adresse, telefonnummer og annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen eller det som er innhentet av dokumentasjon fra andre instanser. Registrering, lagring, oppbevaring og avlevering skjer i henhold til arkivlovgivningens regler. Det opprettes personalmapper på tilsatte.

Epost

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig epost er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via epost.

Kamera i porttelefon 

Ved inngangspartiet på gateplan hos Riksteatret (Gullhaug torg 2b, 0484 Oslo) er det montert et kamera som aktiveres når man ringer på dørklokka. Bildet av inngangspartiet vises i sanntid og blir ikke tatt opp.

Innsyn, sletting og endring 

Alle som er registrert har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige, unødvendige eller opplysninger bli rettet, slettet eller supplert, jf. personopplysningsloven §§ 27 og 28. Merk at arkiveringsplikten vil gå foran sletteplikten i personopplysningsloven. 

Kontakt oss 

Epost: post@riksteatret.no 
Telefon: 24 14 42 00
Postadresse: PB 4295 Nydalen, 0402 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2b, 0484 Oslo

Personvernombud 

Arne Ueland
Telefon: 24 14 42 00 (sentralbord)
Epost: ueland@riksteatret.no