Våren starter tidlig på Riksteatret

Vigdis Hjorths kritikerroste roman Leve posthornet! blir teater, Toralv Maurstad skal på turne med publikumssuksessen «Sokrates’ forsvarstale» og grunnlovsjubileet markeres. Dette er bare noen av høydepunktene i Riksteatrets repertoar våren 2014. Ellers blir det både dans og godbiter for barna.

Vigdis Hjorths kritikerroste roman Leve posthornet! blir teater, Toralv Maurstad skal på turne med publikumssuksessen «Sokrates’ forsvarstale» og grunnlovsjubileet markeres. Dette er bare noen av høydepunktene i Riksteatrets repertoar våren 2014. Ellers blir det både dans og godbiter for barna.

Samfunnsengasjement og demokrati er stikkord når teatersjef Ellen Horn legger frem Riksteatrets repertoar for våren 2014.

Marit Moum Aune har regi når Riksteatret iscenesetter romanen Leve posthornet! av Vigdis Hjorth. Forfatteren fikk Kritikerprisen for romanen i 2012, og den ble hyllet av en samlet presse.  Marit Moum Aune har tidligere hatt betydelig suksess med å lage teater av romaner, blant annet Linn Ullmanns Nåde. På scenen i Leve posthornet! står blant andre Anne Ryg og Eindride Eidsvold.

Toralv Maurstads monolog Sokrates’ forsvarstale i Stein Winges regi, ble opprinnelig satt opp på Amfiscenen på Nationaltheatret.  Den ble raskt flyttet til Hovedscenen og er senere satt opp med stadig nye ekstraforestillinger. Nå kan «hele Norge» få oppleve teaterlegenden Toralv Maurstad i dette retoriske manifest nedtegnet av Platon.

I anledning grunnlovsjubileet har regissør Hilde Brinchmann og dramaturg Henriette Vedel reist landet rundt og samlet inn folks tanker og meninger om demokratiet i Norge i dag. De har stilt de samme spørsmålene til en rekke mennesker og fått flere ulike svar.  Disse danner utgangspunkt for Folkestyre 2014, en teaterforestilling fra det norske folk til det norske folk, der skuespillere presenterer autentiske historier om folks tro på egen mulighet til å forandre.

Det New York-baserte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka er kjent for sitt overdådige og underholdende figurteater.  Kompaniets nyeste produksjon, SAGA, om finanskrisen på Island, er klar for turné med Riksteatret. Wakka Wakka har tidligere mottatt en rekke priser og gode kritikker for forestillingene Fabrik og Baby Universe. SAGA er belønnet med årets Drama Desk Award.

Riksteatret har også dans på repertoaret til våren.  Trippel dose dans er en helaftens danseforestilling i et tredelt program.  Tre av Norges beste, unge koreografer, Alan Lucien Øyen, Stian Danielsen og Ludvig Daae har levert hvert sitt bidrag for til sammen fem dansere.

Også de minste vil kunne glede seg til Riksteatrets turneer til våren.  Brødrene Grimms klassiske eventyr Snøhvit, som er en samproduksjon med Oslo Nye Teater, skal på turné.  Forestillingen har blant andre Helén Vikstvedt og Nasrin Khusrawi på scenen.  I tillegg fortsetter publikumssuksessen Doktor Proktors prompepulver av Jo Nesbø, til 20 nye steder.

For ytterligere informasjon eller intervjuavtaler, kontakt Riksteatret v. Helge Rekdal 984 01 411 eller Mette Hægeland Blom 915 91 105.

Mer om teaterstykkene, foto og video og spilleplaner.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411