Riksteatret venter mye latter i kulturhus over hele landet når Hege Schøyen og hennes medspillere i forestillingen Kollaps i kulissene drar på turné denne våren. I tillegg skal folkekjære Sven Nordin turnere med kritikerroste En mann ved navn Ove, og det blir et gjensyn med Maj Britt Andersens Pulverheksa i en helt ny forestilling.

Riksteatret venter mye latter i kulturhus over hele landet når Hege Schøyen og hennes medspillere i forestillingen Kollaps i kulissene drar på turné denne våren. I tillegg skal folkekjære Sven Nordin turnere med kritikerroste En mann ved navn Ove, og det blir et gjensyn med Maj Britt Andersens Pulverheksa i en helt ny forestilling.

Hege Schøyen setter seg altså i turnébussen sammen med noen av våre morsomste komedie-skuespillere, blant dem Ingar Helge Gimle, Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski. Anledningen er Riksteatrets norgespremiere på London-suksessen The Play That Goes Wrong i Knut Nærums oversettelse og Kim Haugens regi. Med tittelen Kollaps i kulissene drar de på turné til 50 steder.

– Publikum kan glede seg. Her er det bare å sette seg tilbake og humre fra begynnelse til slutt, sier Hege Schøyen. Kollaps i kulissene handler om et ubehjelpelig amatørteaterlag som skal sette opp et klassisk krimmysterium i ekte Agatha Christie-stil. Det aller meste går imidlertid galt. – Ja, mye verre enn de fleste kan tenke seg, sier Schøyen, som legger ut på sin aller første riksteaterturné.

«Stor skuespiller og stor komediant» var NRKs karakteristikk av Sven Nordin etter premieren på En mann ved navn Ove. Nå skal den folkekjære skuespilleren på turné til hele landet med forestillingen om Ove, som er 59 år og kjører Saab og er sur og tverr og alle naboers skrekk. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom og følsom mann som sørger over tapet av sin kone.

– Det finnes en Ove i oss alle. Den handler om meningen med livet og søken etter å bety noe for andre, sier Sven Nordin selv, som Aftenposten mente har «autoritet, personlighet, humor og suveren timing» i forestillingen.

Mange barn over hele landet gleder seg nok til et gjensyn med Maj Britt Andersen og en ny forestilling om Pulverheksa, som i tidligere versjoner på Riksteatret er sett av mer enn 100.000 barn. Pulverheksa og vennene hennes skal på turné til 70 steder landet rundt.

Alle i Pulverskogen gleder seg til det store ballet hos Drømmeprinsen. Men ... alt er ikke som det pleier å være. Tyven er blitt sint på Politimannen og vil ikke være tyv lenger. Og Politimannen er sur på Tyven fordi han blir arbeidsledig når ikke Tyven vil være tyv. Ingen av dem vil komme på ball hvis den andre kommer. Og Krokodillen gruer seg til vinteren, så han lurer på om han skal flytte til Afrika. Alt dette gjør Drømmeprinsen så trist at han ikke vil være drømmeprins mer.

Ellers forsetter turneen med Morten Joachim og hans kritikerroste Fire begravelser og ett bryllup, som er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. Det er en sterk, rørende og overraskende morsom fortelling om å vokse opp med narkomane foreldre og med en narkoman bror. I tillegg skal Heia Flåklypa! Besøke de deler av landet som ikke fikk besøk i høst, og Bukkene Bruse i Badeland, som ble en formidabel suksess da den turnerte med Riksteatret sist, skal på ny turné til de spillesteder som da ikke ble besøkt.

Våren avsluttes for øvrig med urpremiere på Frode Gryttens Albert & Anna, som får urpremiere under Festspillene i mai med påfølgende norgesturné. Riksteatret samarbeider også med Det Norske Teatret om Kan nokon gripe inn – teater basert på Stein Torleif Bjellas univers. Premiere i januar og norgesturné til høsten.

For ytterligere informasjon eller intervjuavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411