Tom Remlov blir ny sjef for Riksteatret

Kulturdepartementet har i dag ansatt Tom Remlov som Riksteatersjef for en åremålsperiode på fem år fra 1. april 2015. Tom Remlov overtar etter Ellen Horn, som avslutter sin sjefsperiode i 2015.

Kulturdepartementet har i dag ansatt Tom Remlov som Riksteatersjef for en åremålsperiode på fem år fra 1. april 2015. Tom Remlov overtar etter Ellen Horn, som avslutter sin sjefsperiode i 2015.

– Jeg ser frem til å lede hele landets teater. Riksteatret kan gjerne kalles Norges egentlige nasjonalteater, og det er en stor gave å få lov å føre denne suksessen videre, sa Tom Remlov da han møtte pressen og Riksteatrets ansatte i Nydalen i formiddag.

Tom Remlov kommer fra stillingen som administrerende direktør og toppsjef i Den Norske Opera & Ballett , der han har vært en sentral aktør i oppdraget med å etablere virksomheten i det nye operahuset og utvikle Operaen til en ledende nasjonal kulturinstitusjon.  Åremålsperioden hans går ut 31. juli 2014.

Tom Remlov er utdannet som teaterinstruktør og dramaturg i Norge og England, og arbeidet som skribent, skuespiller og universitetslærer i London fra 1971 til 1978. Han var teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1986 til 1996, der han som del av en banebrytende satsning på ny, norsk dramatikk blant annet lanserte den nå verdenskjente Jon Fosse. Fra 1996 til 2001 var han direktør for det nasjonale filmselskapet Norsk Film AS, og fra 2001 til 2008 førsteamanuensis og leder for produsentutdanningen ved Den norske filmskolen. Remlov har hatt en rekke styreverv innen kulturfeltet. Han har oversatt flere sceneforestillinger og filmer, og produsert og co-produsert mer enn tyve filmer.

I en pressemelding fra Kulturdepartementet sier kulturminister Thorhild Widvey:

– Med tilsettinga av Tom Remlov har Riksteatret fått ein teatersjef med brei erfaring frå leiarskap og organisasjonsbygging, og som har eit tydeleg kulturpolitisk engasjement. Eg er trygg på at Tom Remlov kan vidareføre og utvikle Riksteatret som ein sentral aktør i norsk scenekunst.

Tom Remlov overtar sjefsjobben for Riksteatret etter Ellen Horn, som har ledet Riksteatret i to åremålsperioder fra 1. april 2004 til 1. april 2015.

Last ned høyoppløste foto

For mer informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411