Riksteatret kommer!

Riksteatret skal på turné og vise teater kommende høst. Dette vil skje med nødvendige smittevernstiltak og begrensninger på antall publikummere, men teaterforestillinger skal det bli for både store og små, på kulturhus over hele landet. -Å vise teater i disse tider gir økt mening, sier nytiltrådt teatersjef Arne Nøst.

Riksteatret skal på turné og vise teater kommende høst. Dette vil skje med nødvendige smittevernstiltak og begrensninger på antall publikummere, men teaterforestillinger skal det bli for både store og små, på kulturhus over hele landet. -Å vise teater i disse tider gir økt mening, sier nytiltrådt teatersjef Arne Nøst.

På Riksteatret har prøvene pågått en stund allerede, og ulike måter å formidle teater til hele Norges befolkning kommende høst, har vært utredet. Nå ser det ut til at teatret kan vise sine forestillinger på kulturhus over hele landet, dog med begrensninger på antall publikum i salen. -Det at vi skal og vil vise teater i disse tider gir økt mening, sier teatersjef Arne Nøst. -Folk vil ha levende kunst og vi skal gjøre det mulig uansett hvor i landet de bor!

Nøst mener at Riksteatret har en viktig rolle å fylle etter at samfunnet har vært lukket i flere måneder. Han presiserer at er det ett teater som skal vise forestillinger akkurat nå, så er det Riksteatret som reiser dit folk bor. -Riksteatret ble opprettet for å være en viktig bidragsyter til den kulturelle gjenreisningen av nasjonen etter siste krig. Nå skal vi være en viktig bidragsyter til den kulturelle gjenåpningen av hele landet, sier han.

Nasjonalskatten "Peer Gynt" av Henrik Ibsen med Anders Baasmo i tittelrollen, skal til høsten på turné til hele landet. Riksteatret ønsker med denne å lage en forestilling for alle, enten man er Ibsen-kjenner eller har sitt første møte med Ibsens klassiker. –Jeg har alltid hatt lyst til å spille Peer Gynt, sier Anders Baasmo. – Hvis vi gjør det på den riktige måten, tror at jeg at vi kan komme nærmere kjernen, nærmere det stykket egentlig handler om. Jeg håper vi kan lage en forestilling som gjør at folk kan kjenne igjen mer av seg selv i Peer. Med seg i turnébussen får han Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Lambrechts Vaulen, mens Ole Anders Tandberg har regi.

Med "Pust" av den britiske dramatikeren Duncan Macmillan, byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Kamilla Grønli Hartvig og Axel Bøyum i rollene. Regien er ved Marie Blokhus og Ingrid Olava står bak musikken. I en serie lynraske scener blir historien fortalt, gjennom en samtale som varer livet ut. Det handler om de små og store valgene vi gjør i livene våre. Duncan Macmillan har selv beskrevet stykket som en blanding av "stand up", dans og en brytekamp. Mange vil for øvrig huske Axel Bøyum fra TV-seriene Heksejakt, Heimebane og Øyevitnet.

Hip hop-forestillingen "Blokk til blokk" med Don Martin, Fela og Castro ble en stor suksess på Det Norske Teatret, og skal nå på turné med Riksteatret. Hvor du kommer fra er ikke bare et sted du ikke har valgt, det er også med på å gjøre deg til den du er. "Blokk til blokk" er en konsertforestilling om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av. "En opplevelse som er større enn en konsert og rikere enn en vanlig forestilling" skrev Aftenposten og belønnet forestillingen med terningkast 5.

Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker "Mio, min Mio" er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre. Forestillingen i Hilde Brinchmanns regi fikk Heddaprisen 2019 for "Årets beste barneforestilling".

Det Andre Teatret har markert seg som et av de mest lekne og innovative teatrene her i landet. Nå legger de ut på veien sammen med Riksteatret, med forestillingen "Verdens nest kuleste forestilling". I samarbeid med publikum skal de lage historiens beste show for hele familien, der små og store får være med på å bestemme hva som skal skje. Ingen forestillinger blir like, men Det Andre Teatret og Riksteatret lover at alle blir like morsomme og garanterer en "underholdningsbombe".

Riksteatret har salgsstart på høstens forestillinger 15. juni.

Last ned foto fra forestillingene.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411