SNIKTITT PÅ DETEKTIMEN – EN KRIMINALMUSIKAL

Riksteatret innleder teaterhøsten med humormusikal - et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Riksteatret innleder teaterhøsten med humormusikal - et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Onsdag 16. august kl 12.00 gir Riksteatret en presentasjon av «Detektimen – en kriminalmusikal». Det blir vist utdrag fra den premiereklare forestillingen og det blir anledning til å snakke med skuespillerne og øvrig kunstnerisk team. Og selvfølgelig; det blir servert langpannepizza!

Riksteatret, Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater inviterer med «Detektimen – en kriminalmusikal» til en musikalsk helaften med mord og mysterier. Handlingen utspiller seg i internasjonalt farvann på M/S Kronprins Harald, ellers kjent som Kielferga. Den pensjonerte, tyske etterforskeren Stephan Reckyll har funnet seg til rette ved en enarmet banditt i skipets kasino når kapteinen ber ham bistå i oppklaringen av en temmelig delikat sak: Giftdrap.

Forestillingen er fritt inspirert av Derrick, Colombo, Poirot, Bergerac, Kojak, Miami Vice og alle de andre fabelaktige detektimene fra 70-, 80- og 90-tallet.

Urpremiere i Oslo, Nydalen 24. august 2023, turnépremiere i Namsos 30. august 2023. På turné til 50 steder.

Med Øystein Røger, Marit Adeleide Andreassen, Olve Løseth, Kyrre Havdal, Nora Frølich, Emil Olafsson, Silje Lundblad, Patrick Hilmar Ingvaldsen og Daniel Mauricio.
Av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth. Etter en idé av Øystein Røger. Regissør Mads Bones.

Ellers denne høsten skal Riksteatret i samarbeid med Teater Vestland ta romanen «Tollak til Ingeborg» av Tore Renberg, til scenen. Romanen som av NRK ble karakterisert som «eit uhyre sterkt portrett og eit intenst familiedrama», er dramatisert av forfatteren selv.

Julen kommer tidlig til Riksteatret når Statsteatret skal på turné med «Drømmen om en hvit jul». Statsteatret har de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke.

«Musikkfabrikken» som også skal ut på veien denne høsten, er en introduksjon til teater og klassisk musikk, som går rett hjem hos de minste. Foruten lek med våre musikalske skatter byr forestillingen på gøyale overraskelser for øyne og ører. I samarbeid med Oslo-Filharmonien.

Endelig skal familiemusikalen «Hør’a, dagbok!» fortsette sin reise rundt i landet.

For påmelding til pressevisning på Riksteatret i Nydalen (Gullhaug Torg 2) onsdag 16. august kl 12:00 eller mer informasjon, kontakt oss gjerne.

Velkommen til en ny teaterhøst på Riksteatret!

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411