Opplev mer: Hvem er samfunnets støtter i dag?

Som et apropos til Riksteatrets oppsetning av «Samfunnets støtter» inviterer vi til gratis publikumsmøter på utvalgte bibliotek over hele landet.

Som et apropos til Riksteatrets oppsetning av «Samfunnets støtter» inviterer vi til gratis publikumsmøter på utvalgte bibliotek over hele landet.

I en liten by i Norge bygger den visjonære samfunnstoppen Konsul Bernick sin karriere og sitt ekteskap på en heftig løgn. Men folk flest beundrer den eksemplariske familiefaren som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Han lengter etter det nye og har liten forståelse for folk som frykter det fremmede. Når sannheten om fortiden tvinger seg frem, må han finne en måte å redde sitt omdømme.

«Ved du, hvad vi er, vi, som regnes for samfundets støtter?», spør Konsul Bernick. ‘Samfunnets støtter’ har blitt et begrep, særlig i diskusjoner om hvem det egentlig er som er grunnpilarene samfunnet.

Riksteatret og landets biblioteker invitere til debatt og spør: Hvem er samfunnets støtter i dag, og hva mener vi egentlig med samfunnsansvar? Hva forventer vi av mennesker som innehar viktige posisjoner? Er det enkeltpersoner eller grupper som bør løftes frem i samtalen om hvem som er de viktigste samfunnsstøttene i dag?

Velkommen til arrangement på:

31.08 Aksdal bibliotek
10.09 Mandal bibliotek
15.09 Grimstad bibliotek
30.09 Sogndal bibliotek
20.10 Ullensaker bibliotek
27.10 Lillehammer bibliotek
28.10 Vikersund bibliotek
10.11 Sandefjord bibliotek
19.11 Arendal bibliotek
25.11 Bodø bibliotek
30.11 Harstad bibliotek

Detaljinformasjon om det enkelte arrangementet legges ut på biblioteknettenes nettsider fortløpende.