Multikunstneren Henrik Vibskov

Den internasjonalt anerkjente danske motedesigneren og multikunstneren Henrik Vibskov er mannen bak kostymedesignet på Peer, du lyver!.

Den internasjonalt anerkjente danske motedesigneren og multikunstneren Henrik Vibskov er mannen bak kostymedesignet på Peer, du lyver!.

Vibskov, som har sitt eget klesmerke, er kjent for et særegent, humoristisk og overraskende uttrykk i sine kleskolleksjoner. Vibskov skiller seg ut ved å ikke være en leverandør av det stereotypiske skandinaviske «rene» designet. Hans kleskolleksjoner selges i butikker over hele verden - og gjennom hans egne butikker i New York og København.

Hans vei inn i motebransjen begynte – ifølge ham selv – fordi han skulle imponere ei veldig pen jente; Han søkte og kom inn på Central Saint Martins College of Art and Design i London i 2001. Etter uteksamineringen returnerte han til Danmark og etablerte et motemerke i hans eget navn. Vibskovs arbeider er blitt vist ved mange av de største designarrangementer og kunstinsitusjoner, som for eksempel Paris Mens Fashion Week, MoMa i New York og Palais de Tokyo i Paris. Gjennom hans karriere har han mottatt en rekke designpriser, blant annet verdens største designpris, Söderberg-prisen, i 2011.

Vibskov både underviser og er sensor ved de største og meste anerkjente designskoler verden over.

I tillegg til å være klesdesigner, er Vibskov trommeslager og har turnert med Trentemøller. Han har 4 bokutgivelser på samvittigheten, vært interiørdesigner ved flere anledninger, filmregissør og gjort kunstinstallasjoner – gjerne i kombinasjon med hans motevisninger.

Vibskov er heller ikke ukjent med kostymedesign for teater og opera. Blant annet hadde han kostymedesignet på Swan Lake som ble satt opp på Operaen i 2014.

Les mer på www.henrikvibskov.com