Liv Ullmanns Fortrolige samtaler

«Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid», skrev Dagsavisen etter premieren på Liv Ullmanns oppsetning av Fortrolige samtaler. Etter en spilleperiode på Nationaltheatret, venter norgesturné til 50 steder med Riksteatret.

«Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid», skrev Dagsavisen etter premieren på Liv Ullmanns oppsetning av Fortrolige samtaler. Etter en spilleperiode på Nationaltheatret, venter norgesturné til 50 steder med Riksteatret.

Liv Ullmann er tilbake i Norge - denne gangen som regissør for teaterversjonen av filmen Enskilda samtal med noen av Nationaltheatrets beste skuespillere på scenen; Emmypris-vinner Anneke von der Lippe, Bjørn Skagestad, Kari Simonsen, Liv Bernhoft Osa, Mattis Herman Nyquist, Marte Engebrigtsen og Hermann Sabado.

Etter premieren på Nationaltheatret skrev pressen:
«En gedigen teateropplevelse» VG, 5
"Mektig og medrivende (…) Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid» DAGSAVISEN, 5
«Fortrolig og sterkt» ADRESSEAVISEN
«Menneskene tørster etter forståelse. Ullmann viser dem nettopp det» DAGBLADET, 5
«Når Riksteatret reiser landet rundt vil det gnistre» NRK

– Fortrolige samtaler er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter. Men mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til, sier regissør Liv Ullmann.

Anna 36 år gammel velger å betro seg til sognepresten Jacob. I lang tid har hun hatt et forhold til en yngre mann, Thomas. Det er et forhold som stikker dypt, dypere enn med ektemannen Henrik og så besettende at det bryter de konvensjonelle reglene som preger den lille barnefamilien. Jacob ber henne innstendig om å bryte forholdet til Thomas og fortelle Henrik sannheten. Alternativet for Anna vil være å brenne inne med den altoverskyggende hemmeligheten, men spørsmålet er om sannheten gjør mer skade enn utroskapen i seg selv?

Fortrolige samtaler er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans foreldre, og med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Ingmar Bergmans egne dagbøker har Liv Ullmann skapt et nytt manus for scenen. Fortrolige samtaler er en universell historie som alle mennesker kan kjenne seg igjen i – om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot. Om alt det som kan utløse så stor glede og så dyp fortvilelse i livene våre.

Turnepremiere i Bodø 17. februar. På turné med Riksteatret til 50 steder i hele landet i 2016.

En samproduksjon mellom Riksteatret og Nationaltheatret. Forestillingen er invitert til Bergman-festivalen på Dramaten i Stockholm.

For intervjuavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411