Komedie midt på dagen

Med Ellen Horn i registolen og Marianne Krogness og Marit Østbye i rollene, inviterer Riksteatret til matinéforestillinger av Marit Tusviks kritikerroste komedie ”Mugg” på kulturhus over hele landet.

Med Ellen Horn i registolen og Marianne Krogness og Marit Østbye i rollene, inviterer Riksteatret til matinéforestillinger av Marit Tusviks kritikerroste komedie ”Mugg” på kulturhus over hele landet.

To voksne kvinner tvinges til å dele hotellværelse mens de er på pakketur til Moskva. Den ene beskjeden, dannet, pen og pyntelig. Den andre frittalende og høyrøstet. De har svært forskjellige smak og inngang til livets realiteter, men fortsatt lengter begge etter kjærlighet.

I dette varme og underholdende stykket viser Marit Tusvik at drømmen om lidenskapelig kjærlighet ikke opphører i voksen alder. I løpet av dagene i Moskva avslører de to kvinnene sannheten om sine liv for hverandre, og gradvis utvikler det seg et vennskap.

Etter et gjestespill på DNS skrev Bergensavisen:
«Mugg» burde skrives ut på blå resept til alle som blir deprimerte av tanken på livet etter pensjonsalderen (…) De erfarne skuespillerne Marit Østbye og Marianne Krogness gjorde de to aldrende damene til våre nye, småsprøe venninner. Østbye fikk det til å boble av sin fnisete norske enke, mens Krogness ga gass som den bombastiske finske pensjonisten som hadde overlevd to menn. Det formelig slo gnister av deres livlige spill.»

”Mugg” har gått for fulle hus på norske scener og blitt filmet for NRK. I 1991 fikk Marit Tusvik Ibsenprisen for stykket. Senere har denne feelgood-komedien blitt oversatt til en rekke språk.

Forestillingen spilles på dagtid i kulturhusets minste sal, slik at publikum kommer tett på skuespillerne.

På turné våren 2015.

Med Marit Østbye og Marianne Krogness. Regi Ellen Horn. Scenografi Arne Farstad
Kostymedesign Elise Marie Bruun. Visuell konsulent Tuva Hølmebakk. Lys Kristin Tunold-Hanssen. Lyd Lars Årdal.

For mer informasjons eller presseavtaler, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret