Kåre Conradi i britisk teatersuksess på turné

«Komplottet» av den britiske dramatikeren Joe Penhall har gått sin seiersgang på scener over hele Europa. Når Riksteatret får norgespremieren, har Kåre Conradi takket ja til å spille hovedrollen. I følge VGs anmelder er han «fresende god».

«Komplottet» av den britiske dramatikeren Joe Penhall har gått sin seiersgang på scener over hele Europa. Når Riksteatret får norgespremieren, har Kåre Conradi takket ja til å spille hovedrollen. I følge VGs anmelder er han «fresende god».

Komplottet er et underholdende og velkomponert teaterstykke, skrevet av en dramatiker som vet hvordan han skal overraske publikum og lure dem trill rundt. Her er det snakk om å strekke seg langt for å få en god historie. Hvem som lurer hvem, vil man først få vite dersom man ser hele forestillingen.

–Jeg kunne ikke si annet enn «ja takk» da Ellen Horn tilbød meg hovedrollen som talkshowkjendisen i denne britiske teatersuksessen, sier skuespiller Kåre Conradi, som skal ut på sin første store turné med Riksteatret. Med seg eller mot seg i dette komplottet har han Ulrikke Døvigen og Tov Sletta. Regien er ved Kim Sørensen.

Pressen skriver:
«Kåre Conradi er fresende god (…) morsomt, beskt og tabloid poengtert» VG
«Conradi briljerer(...)Sletta Imponerer(...) Døvigen... med lett og ledig spillestil» Aftenposten
«Et interessant stykke (…) Kåre Conradi gjør en enormt god rolle» NRK
«utfordrer tilskueren til å lese mellom linjene» Dagbladet
«Kim Sørensens regi er både fiks og poengtert, og Tuva Hølmebakks hotellrom fortjener fem stjerner!» Klassekampen

Regissør Kim Sørensen og hans team har laget en ramme for teaterforestillingen som kunne vært hentet fra Norge akkurat nå. Eller kunne det egentlig det? I samarbeid med Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag inviterer Riksteatret til  «Baksnakk» om «Dine og mine medievalg» ledet av en redaktør eller journalist fra det lokale mediehuset på stedet. Se oversikt over hvem som skal lede «Baksnakk» på de ulike spillestedene.

Komplottet er et teaterstykke som får publikum til å le. Men hvem ler vi mest av? Oss selv eller de andre?

Med Kåre Conradi, Ulrikke Døvigen og Tov Sletta. Av Joe Penhall. Originaltittel Dumb Show. Oversatt av Teodor Janson. Regissør Kim Sørensen. Scenograf og kostymedesigner Tuva Hølmebakk. Lysdesigner Gyril Høgberg. Lyddesigner Lars Årdal. Dramaturg Tine Thomassen.

Norgespremiere i Nydalen, Oslo 21. januar. Turnépremiere 27. januar på Melhus. På turné til 40 steder.

For mer informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret