Kåre Conradi i britisk teatersuksess på turné

Komplottet av den britiske dramatikeren Joe Penhall har gått sin seiersgang på scener over hele Europa. Når Riksteatret får norgespremieren, har Kåre Conradi takket ja til å spille hovedrollen.

Komplottet av den britiske dramatikeren Joe Penhall har gått sin seiersgang på scener over hele Europa. Når Riksteatret får norgespremieren, har Kåre Conradi takket ja til å spille hovedrollen.

Komplottet er et underholdende og velkomponert teaterstykke, skrevet av en dramatiker som vet hvordan han skal overraske publikum og lure dem trill rundt. Her er det snakk om å strekke seg langt for å få en god historie. Hvem som lurer hvem, vil man først få vite dersom man ser hele forestillingen.

–Jeg kunne ikke si annet enn «ja takk» da Ellen Horn tilbød meg hovedrollen som talkshowkjendisen i denne britiske teatersuksessen, sier skuespiller Kåre Conradi, som skal ut på sin første store turné med Riksteatret. Med seg eller mot seg i dette komplottet har han Ulrikke Døvigen og Tov Sletta. Regien er ved Kim Sørensen.

Regissør Kim Sørensen og hans team har laget en ramme for teaterforestillingen som kunne vært hentet fra Norge akkurat nå. Eller kunne det egentlig det? I samarbeid med Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag inviterer Riksteatret til «baksnakk» om «Dine og mine medievalg» ledet av en redaktør eller journalist fra det lokale mediehuset på stedet. Ungdommer i videregående skole inviteres også til å dykke ned i dette stoffet gjennom et spesialtilpasset studieopplegg.

Komplottet er et teaterstykke som får publikum til å le. Men hvem ler vi mest av? Oss selv eller de andre?

Med Kåre Conradi, Ulrikke Døvigen og Tov Sletta. Av Joe Penhall. Originaltittel Dumb Show. Oversatt av Teodor Janson. Regissør Kim Sørensen. Scenograf og kostymedesigner Tuva Hølmebakk. Lysdesigner Gyril Høgberg. Lyddesigner Lars Årdal. Dramaturg Tine Thomassen.

Norgespremiere i Nydalen, Oslo 21. januar 2015. Turnépremiere 27. januar 2015 på Melhus. På turné til 40 steder.

For mer informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret