Inviterer barna til å kle seg ut

En snill prinsesse, en ond stemor og et magisk speil. De fleste kjenner fortellingen om Snøhvit. Nå reiser Riksteatret på turné over hele landet med en ny teaterversjon av brødrene Grimms folkeeventyr.

En snill prinsesse, en ond stemor og et magisk speil. De fleste kjenner fortellingen om Snøhvit. Nå reiser Riksteatret på turné over hele landet med en ny teaterversjon av brødrene Grimms folkeeventyr.

- Speil, speil på veggen der. Hvem er vakrest i landet her? spør den onde dronningen og lenge får hun svaret hun venter på, at dronningen er den vakreste.  Men når prinsesse Snøhvit vokser opp og speilet svarer at prinsessen nå er vakrere enn stemoren, blir hun sjalu og sint og krever at Snøhvit blir drept.  Snøhvit flykter til skogs og treffer dvergene som hun blir venn med.  Alt er vel inntil dronningen dukker opp i forkledning og forgifter Snøhvit så hun faller i dyp søvn.

Fortellingen om Snøhvit er opprinnelig et gammelt europeisk folkeeventyr, som takket være Brødrene Grimm ble utgitt i bokform første gang i 1812. Senere har det blitt allemannseie, og er gjengitt utallige ganger i bokform, i film og på scenen.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Oslo Nye Teater og Riksteatret, og på scenen står både mennesker og dukker.  Medvirkende er Helén Vikstvedt, Nasrin Khusrawi, Sarah Christine Sandberg, Jørn Morstad, Per Skjølsvik, Knut Wiulsrød og Suzanne Paalgard.  Regi er ved Torfinn Nag, Scenografi og dukker er ved Brage Jonassen, og musikken er nyskrevet av Kjetil Bjerkestrand.

Riksteatret oppfordrer barna til å kle seg ut som prinsesse, prins eller heks når Snøhvit kommer på besøk i kulturhuset. Hver kveld trekker teatret en heldig vinner blant de som har kledd seg ut, som får billetter til neste barneforestilling fra Riksteatret. I foajeen kan små og store også speile seg i de rareste magiske speil.  

Turnépremiere i Hammerfest 23. januar, deretter på turné til 45 steder over hele landet.

Last ned foto fra forestillingen

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411