HUMØRFYLT PINOCCHIO TIL HELE LANDET

Husker du gutten med verdens mest berømte nese? Riksteatret gir deg Carlo Collodis klassiske barneeventyr, gjenfortalt som en humoristisk, vakker, tankevekkende, spennende og litt skummel blanding av godt gammeldags barneteater og moro for hele familien.

Husker du gutten med verdens mest berømte nese? Riksteatret gir deg Carlo Collodis klassiske barneeventyr, gjenfortalt som en humoristisk, vakker, tankevekkende, spennende og litt skummel blanding av godt gammeldags barneteater og moro for hele familien.

Pinocchio er verdens nest mest oversatte bok, mest kjent fra Walt Disneys tegnefilmversjon. Det produseres i disse dager også en Pinocchio-inspirert spillefilm i Hollywood. Regissør og skuespiller Teodor Janson har dramatisert boken for Riksteatret. Han ønsker å lage en forestilling som er like morsom for barn som for voksne.


- Vi mennesker er skapt for å gjøre ting sammen og de aller største opplevelsene er dem vi kan dele med andre, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov. – Slik er det å gå på teater med barn. Det handler om en hånd å holde i eller et fang å sitte på, mens en forunderlig verden trylles frem for barnas øyne. Det som skjer er at barn og voksne opplever forestillingen gjennom hverandre. Snakk om samvær, sier en entusiastisk teatersjef.

Pinocchio er forestillingen for alle som lurer på om det er nødvendig å gå på skolen, om det er greit å spise godteri hele dagen og være oppe så lenge man vil, om penger vokser hvis man graver dem ned og nyttige ting i den duren! Og alle som tror på feer, liker å snakke med gresshopper og av og til føler seg som en treskalle. Kanskje finnes det også noen foreldre som trenger å lære seg litt oppdragelse?

Etter premieren skrev pressen:
«Fortryllende (…) rørende og rasende festlig teater» Dagsavisen
«Humørfylt, varmt og inkluderende» Dagbladet
«Pinocchio er storsjarmør» VG
«Musikkfest» Aftenposten
«Har du sjansen, anbefaler jeg på det varmeste at du tar med deg barna og koser deg med forestillingen om den lille tregutten med rød hatt og lang nese.» Foreldreblogger Casa Kaos

Gutten med den lange nesen spilles av Hanne Gjerstad Henrichsen. I rollen som Pinocchios gode hjelper og samvittighet, Gresshoppen, møter du Ivar Nergaard, sist sett på Riksteatret som selveste Doktor Proktor. Ellers medvirker Elisabeth Moberg (kjent fra Kvinner på randen), Ingolf Karinen, Håkon Moe, Gard Pedersen, Frank Ole Sætrang og Kristian Winther.

Teodor Janson jobber som regissør, tekstforfatter og skuespiller og har vært ansvarlig for en rekke humorshow og musikaler, bl. a med Raske Menn, Hilde Louise Asbjørnsen med flere.

Turnépremiere i Egersund 7. oktober. På turné til 70 steder landet rundt høsten 2015 og våren 2016. 

For mer informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret