Høsten på Riksteatret

Nils Vogt, Sven Nordin, Helge Jordal og Espen Beranek Holm er blant skuespillerne som skal på turné med Riksteatret til høsten. Teatret presenterer et bredt og variert repertoar med mye humor for store og små.

Nils Vogt, Sven Nordin, Helge Jordal og Espen Beranek Holm er blant skuespillerne som skal på turné med Riksteatret til høsten. Teatret presenterer et bredt og variert repertoar med mye humor for store og små.

Det blir latter og forviklinger når Nils Vogt og Sven Nordin står sammen på scenen i kulturhus over hele landet i komedien Litt av et par!  Forestillingen, som også har vært filmatisert med Jack Lemon og Walther Matthau i rollene, er regissert av Kim Haugen.

I humormusikalen NORSK REISNING parodierer blant andre Espen Beranek Holm, Elisabeth Moberg og Teodor Janson kjente nordmenn i et skråblikk på norsk historie.  NORSK REISNING er skrevet av  Kjetil Indregård og Atle Halstensen har skrevet musikken, mens Kim Sørensen er regissør.  Et stort ensemble vil presentere en musikalsk rundreise i vår egen historie.

Om lag 15.000 publikummere har sett Helge Jordal i forestillingen Førstereis på Den Nationale Scene i Bergen, som Bergens Tidende karakteriserte som «En strålende teateropplevelse».  Nå skal han reise kysten rundt med historien om guttehjemsbarnet som rømte til sjøs.  Førstereis har som utgangspunkt sjøfartstiden i Norge etter andre verdenskrig, da redningen for mange gutter og unge menn lå i muligheten for å dra til sjøs.

For første gang skal Nasjonalballetten på turné med Riksteatret.  Syv dansere utgjør ensemblet i Over hodet, under huden som er koreografert av Cina Espejord.  Forestillingen ble nominert til Kritikerprisen i 2012/13.  - Publikum kan glede seg til rå bevegelser, høyt tempo og sterke dansere, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

I familiemusikalen Hundre hemmeligheter har Riksteatret et tilbud til de litt større barna fra åtte år og oppover.  Riksteatret har i samarbeid med Trøndelag Teater, Cirka Teater og Trondheim Voices laget en fargerik familieforestilling, med musikk, lyd, kostymer og spektakulære effekter.  Forestillingen ble denne våren vist på Trøndelag Teater og høstet strålende kritikker.  «Teatermagi» var bare en av karakteristikkene.

Også de minste barna får sitt denne høsten, i det klassiske brødrene Grimm-eventyret Hans og Grete.  Denne kritikerroste oppsetningen, sett av 35 000, er laget av teaterkompaniet NiE, som høster lovord fra både publikum og presse for sine fantasifulle forestillinger.  Det klassiske eventyret blir fortalt som en fantasifull barneforestilling spekket med musikk og oppfinnsom fortellerglede.

Se og last ned foto og video.

For ytterligere informasjon eller intervjuavtaler, kontakt oss gjerne.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411