Hedda Gabler

Et helt vanlig menneske?

Riksteatret setter opp Hedda Gabler av Henrik Ibsen for hele landet. Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss?

Riksteatret setter opp Hedda Gabler av Henrik Ibsen for hele landet. Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss?

Hun har nettopp kommet hjem fra bryllupsreisen sammen med den tilsynelatende vellykkede akademikeren Jørgen Tesman. Vel hjemme setter hun i gang et spill med fatale følger for seg selv og menneskene hun omgir seg med.

Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er?

Når regissør Fredrik Longva setter opp Hedda Gabler for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er i dag. Longva leter etter mennesket bak karakterene i klassikerne. På scenen møter du Ingrid Giæver, Kristine Hartgen, John Emil Jørgensrud, Khalid Mahamoud og Eivin Nilsen Salthe. Musikken er ved Hanne Hukkelberg.

På turné til 50 steder vinteren 2022.

Som et apropos til premieren inviterer Riksteatret også til et arrangement på Litteraturhuset i Oslo 20. januar: «Hedda Gabler – et helt vanlig menneske?» med Vigdis Hjorth, Ole Jacob Madsen og Fredrik Longva. Samtalen ledes av Inger Merete Hobbelstad. Arrangementet streames også til publikum i hele landet.

Les mer om forestillingen
Last ned bilder

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411