Gratis introforedrag med Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter blir med Riksteatret på Jeanne d'Arc-turnéen med introforedraget, «Hva er vi villige til å kjempe for i dag?»

Nobels Fredssenter blir med Riksteatret på Jeanne d'Arc-turnéen med introforedraget, «Hva er vi villige til å kjempe for i dag?»

Hva er vi villige til å kjempe for i dag?” Ved første øyekast virker det som et ganske stort spørsmål, og det er det også. Kanskje får du noen umiddelbare tanker om hvilke verdier og ting det er verdt å stå opp for i samfunnet akkurat nå?

Jeanne d’Arc har engasjert og fascinert mennesker i mange hundre år. Historien om den franske jentas liv og skjebne er både opprørende og inspirerende for mange. Derfor har Riksteatret invitert Nobels Fredssenter med på turné, som forvalter noen av vår tids viktigste historier om mennesker som kjemper for noe større enn seg selv.

I introforedraget får du høre om fredsprisvinnere og deres mot, deres kamper – og om hva slags historier som inspirerer oss.

Når: 45 minutter før forestillingsstart
Varighet: 20 minutter
Hvor: På kulturhuset

Nobels fredspris omtales ofte som verdens mest prestisjefylte pris. Sist ble den gitt til de modige journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov som står på barrikadene for pressefrihet i Filippinene og Russland. Blant de andre 134 mottagerne siden 1901 finner vi blant annet Malala, Nelson Mandela, Fridtjof Nansen og Dalai Lama.

Nobels Fredssenter er museet for Nobels fredspris. Senteret forteller historiene om disse beundringsverdige menneskene gjennom utstillinger, arrangement og annen formidling. Senteret når ut til flere hundre tusen mennesker hvert år og ligger på Rådhusplassen i Oslo, men er nå med Riksteatret på turnè i hele Norge.

https://www.nobelpeacecenter.org

Les mer om Jeanne d'Arc-forestillingen

Introforedraget er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Fritt Ord.