Fredag hele uken på Riksteatret

Med «Detektimen – en kriminalmusikal» tar Riksteatret et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Med «Detektimen – en kriminalmusikal» tar Riksteatret et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Riksteatret, Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater inviterer med «Detektimen – en kriminalmusikal» til en musikalsk komedie med mord og mysterier. Handlingen utspiller seg i internasjonalt farvann på M/S Kronprins Harald, eller Kielferga som den ble kalt.

Den pensjonerte, tyske etterforskeren Stephan Reckyll (Øystein Røger) har funnet seg til rette ved en enarmet banditt i skipets kasino når kapteinen (Marit Adeleide Andreassen) ber ham bistå i oppklaringen av en temmelig delikat sak: Giftdrap. Og det er divaen fra skipets nattklubb som er offeret.  

Forestillingen er fritt inspirert av Derrick, Columbo, Poirot, Bergerac, Kojak, Miami Vice og alle de andre detektimene fra 70-, 80- og 90-tallet. - “Detektimen – en kriminalmusikal” er en teaterforestilling som hyller musikalen og kabareten, med et komisk kriminalplott, sier teatersjef Arne Nøst ved Riksteatret.

– Regissør Mads Bones sier at han ønsker at publikum skal lene seg frem på stolen og lure på hvem i all verden som kan ha gjort det. – Detektimen samlet folket, og det skal vi også gjøre, fortsetter han. – Detektimen kom jo rett etter Norge rundt, så da passer det kanskje ekstra bra at det er Riksteatret som tar denne musikalen til hele landet.

– Alle om bord er mistenkte og mulige mordere, istemmer hovedrolleinnehaver Øystein Røger, som kaller forestillingen en musikalsk hyllest til monopolfjernsynets fredagshelter.

– Vi hadde jo ikke så mange kanaler på den tiden. Og fordi disse seriene ble produsert så lenge, fikk vi et nært forhold til hovedpersonene, fortsetter han.

Urpremiere i Oslo, Nydalen 24. august 2023, turnépremiere i Namsos 30. August 2023.  På turné til 50 steder høsten 2023.

Med Øystein Røger, Marit Adeleide Andreassen, Olve Løseth, Kyrre Havdal, Nora Frølich, Emil Olafsson, Silje Lundblad, Patrick Hilmar Ingvaldsen og Daniel Mauricio. 

Av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth. Etter en idé av Øystein Røger. Regissør Mads Bones. Scenograf Katja Ebbel. Lysdesigner Clement Irbil. Kostymedesigner Christina Lovery. Koreograf Martha Standal. Dramaturg Siri Løkholm Ramberg. Produsent Anita Basmo Bjørnstad. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Nye Hjorten Teater og Nationaltheatret. 

Les mer om Detektimen

Last ned foto og video fra Detektimen

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411