Danseren Daniel Grindeland fra den prisvinnende breakdancegruppa Absence – motiverer stort med sitt foredrag for elever i videregående skole.
Danseren Daniel Grindeland fra den prisvinnende breakdancegruppa Absence – motiverer stort med sitt foredrag for elever i videregående skole.
– Hva har motivert meg? spør Daniel de noen og 20 danseelevene som sitter forventningsfulle foran 22-åringen på Vågen videregående skole i Sandnes.
Danseren fra den prisbelønte gruppa Absence, norgesmestre i breaking, er kjent fra blant annet Norske Talenter hvor han ble nr. 2 og sammen med Absence vinner av ”Mitt dansecrew” på TV2, fortalte med innlevelse og sjarm historien om hvordan det er mulig å snu situasjonen, og klatre fra bunnen til toppen.
Hva skal til for å gå fra å være lærerens mareritt med daglige slosskamper og lite undervisning, til å gå ut med 5,3 i snitt fra videregående og diplom som skolens beste elev? Det er dette vi vil høre. Hvordan det er mulig å reise seg.
Jævelunge
Daniel får full oppmerksomhet fra klassen når han forteller de lydhøre elevene om hverdagen da han var ”en liten jævelunge” som var hos rektor 4-5 ganger i uken og fikk diagnosen ADHD i 4. klasse. Historien om hvordan veien fra barneskolen til spesialskole da han i 5. klasser sluttet og jobbe med skolen, om år som han hanglet gjennom skoleverket med påfølgende store kunnskapshull. Han forteller gripende om hva som skjedde da han som 11- åring så breaking for første gang under en talentkonkurranse på skolen. Da var det gjort, han ble hektet fra første øyeblikk. Tilhørerne sitter musestille og lytter.
Snuoperasjon
Nullpunktet kom da han etter sommerferien i 9. klasse spurte sine medelever på spesialskolen om hva de hadde gjort i ferien, og de hadde gjort det samme som Daniel: Ingenting.
– Da slo det ned i meg: Jeg kunne ikke fortsette å gjøre ingenting, sier Daniel, som bestemte seg for å prøve å endre tilværelsen. Jeg så plutselig selv at det var jeg som var problemet, og ikke alle de andre. Det er kun deg som bestemmer, sier han.
Med stor sjarm står han og forteller sin historie, som virkelig har fått en happy ending. Hvis man kan snakke om ”ending” når mannen er 22 år, og er i starten av sin karriere.
Stor kapasitet
Foredraget kan virkelig anbefales. Det går rett hjem hos elevene, som gir all oppmerksomhet til det han sier. Når han forteller om alle timene med leksearbeid, og de mange timene med trening som skal til, uten å miste motet underveis. I dag tar Daniel Grindeland utfordringer på strak arm, og reiser verden rundt på konkurranser og oppdrag. I Sandnes holdt han først sitt foredrag, deretter workshop med høy intensitet for 23 elever, og om kvelden forestillingen NORR- da gudene breaket sammen med resten av Absence.