Når eget liv blir teater

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. Fire begravelser og ett bryllup er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv.

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. Fire begravelser og ett bryllup er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv.

En rørende og overraskende morsom historie som får voksne menn og kvinner til å tørke tårer og hyle av latter. Fra 20. oktober skal Morten Joachim på turné til 23 steder over hele landet (inkl. Nydalen i Oslo).

"Fire begravelser og ett bryllup" har altså ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. Selv kaller han forestillingen en hyllest til forsoningen.

I teaterstykket sier han:
"Jeg har alltid levd i håpet om at Mamma og Pappa skulle gjenoppstå - som to stk. fugl Føniks. Jeg håpet Anne Grethe kunne bli mammaen min igjen gjennom å finne kraft til å overvinne rusen, av ren kjærlighet til meg. Og jeg håpet at Øystein skulle bli pappa og sette seg ned med meg og prate. Ta et oppgjør og si: "Du, detta blei helt feil - det var min skyld at jeg kom i fengsel, og det var min feil at du hadde en helt dustete barndom i begynnelsen. Jeg orka ikke kjempe lenger, og det er jeg lei meg for, for du var verdt å kjempe for, men jeg var ikke sterk nok. Men så blei det aldri slik. De var jo ikke sterke nok, simpelthen."

Etter premieren på Teater Ibsen våren 2016 skrev pressen:
"En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket" Dagbladet (5)
"Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur." Varden (5)
"Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter." TA (5)
"Dønn ærlig og akkurat passe utleverende (…) med humor gjennom hele forestillingen" Scenekunst.no
"Ei uvanleg sterk forteljing (…) Mantraet er at same kor mykje hjelp du får, (…) må du fikse livet ditt sjølv." Klassekampen

Nypremiere på Riksteatrets scene i Nydalen 20. oktober (spilles også 18. og 19. okt) .

Turnépremiere på Gjøvik 23. oktober. På turné til 23 steder høsten 2016 og våren 2017.

Av og med Morten Joachim. Regissør Aslak Moe. Scenograf Hans Georg Andersen. Produsert av Morten Joachim og Teater Ibsen. På turné med Riksteatret.

Last ned foto

Les mer om forestillingen

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411