«Et glass til» på Riksteatret når enda flere

Teaterforestillingen «Et glass til» med Sven Nordin, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen og Nader Khademi har gått for fulle hus på Christiania Teater i Oslo. Resten av landet står nå får tur når Riksteatret tar forestillingen til 38 steder.

Teaterforestillingen «Et glass til» med Sven Nordin, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen og Nader Khademi har gått for fulle hus på Christiania Teater i Oslo. Resten av landet står nå får tur når Riksteatret tar forestillingen til 38 steder.

«Et glass til» er basert på den danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film.

– «Et glass til» er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol, sier Riksteatrets sjef Arne Nøst. Nå får enda flere mulighet til å oppleve suksessen. – Det er bare Riksteatret som kan ta en slik forestilling til så mange små og store steder i hele landet, fortsetter han.

¬– Det er noe helt spesielt med det å reise rundt med Riksteatret – og treffe folk hjemme. Det har jeg gjort før, blant annet med «En mann ved navn Ove», sier Sven Nordin til NTB. -Det er en helt unik måte å oppleve land og publikum på, og vi skal reise på kryss og tvers, fra Sørlandet og helt opp til Kirkenes, sier den rutinerte skuespilleren.

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

«Helt unik teatermagi»
Aftenposten, 5

«Folkelig feelgood»
NRK

Sett av 30. 000 på Christiania Teater i Oslo.
Turnépremiere i Steinkjer 14. februar 2024.
På turné med Riksteatret til 38 steder våren 2024.

Produsert av Over Norge & StarWorks. Presenteres i samarbeid med Nordiska Aps.Manus Thomas Vinterberg & Tobias Lindholm. Scenisk bearbeidelse Thomas Vinterberg & Claus Flygare. Norsk oversettelse Lars Berge. Regi Mattis Herman Nyquist.

Les mer om "Et glass til"
Last ned foto fra "Et glass til"

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411