En moderne kjærlighetshistorie

Med "Pust" byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig i rollene.

Med "Pust" byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig i rollene.

De står i køen på Ikea. Et barn? spør han plutselig. Skal vi starte en familie? Hun blir overrumplet. Må ut. Jeg trenger et øyeblikk, sier hun.

-"Pust" er et teaterstykke som berører oss alle - enten vi er unge eller besteforeldre, barnløse eller ferske foreldre, sier Riksteatrets sjef Arne Nøst. Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i dette, uansett alder eller hvor i landet de bor.

"Pust" settes opp over hele verden og spilles for fulle hus, nå sist i London med hovedrolleparet fra "The Crown" sesong 1-2. Vi er med gjennom en samtale som varer livet ut, som handler om de små og store valgene vi gjør i livene våre. Replikkene går som ping-pong. Den britiske dramatikeren Duncan Macmillan har selv beskrevet stykket som en blanding av stand up, en dans og en brytekamp. Det er som å tyvlytte til en privat samtale, morsomt og gripende. Lett å kjenne seg igjen i, selv når kloden ikke er til å kjenne igjen.

I Riksteatrets versjon møter du Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig. Mange vil huske Axel Bøyum fra TV-seriene "Heksejakt", "Heimebane" og "Øyevitnet", mens Kamilla Grønli Hartvig er aktuell i den norske TV-serien "Ambassadøren". Ingrid Olava står for musikken og regien er ved Marie Blokhus.

Etter premieren skrev pressen blant annet:

"Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig (..) Dei slåst og elskar med ein rytmisk eleganse."
Dag og Tid

"Et sterkt bilde på det å være menneske - sammen og alene." Valdres

“Mest av alt er dette eit bilete på tida me lever i" NRK

“Om å forsøke å være et godt menneske i en kaotisk tid” Aftenposten

“Slutten, der de to i en scenefølges gjennom sine valg og sine videre liv, som munner ut i en ensom monolog, er riktig sterk” Dagbladet

"Pust" skal på turné med Riksteatret til 50 steder i hele landet, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Premiere på Riksteatret i Nydalen 16. september. Turnépremiere i Kristiansand 25. september.

Last ned foto og video her

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411