En midtsommernattsdrøm på turné

Verdens mest spilte komedie skal på turné med Riksteatret til 50 steder landet rundt. På rollelisten står flere skuespillere som også medvirker i flere aktuelle TV- og filmproduksjoner.

Verdens mest spilte komedie skal på turné med Riksteatret til 50 steder landet rundt. På rollelisten står flere skuespillere som også medvirker i flere aktuelle TV- og filmproduksjoner.

I 2016 er det 400 år siden William Shakespeares død. «Shakespeare400» vil bli markert verden over med teateroppsetninger, filmpremierer, utstillinger, seminarer og omfattende tilbud til voksne og unge. I Norge venter flere store Shakespeare-oppsetninger på flere av landets teatre. Felles for dem alle er at de settes opp av unge regissører med et nytt blikk på Shakespeare.

William Shakespeare skrev En midtsommernattsdrøm i slutten av 1590-årene. Komedien som fremdeles er et av hans mest elskede skuespill ble angivelig fremført for første gang i de mest dannede omgivelser: et adelig bryllup, med dronning Elizabeth I til stede. I lett versemål forviklet parene seg i stykket frem til forsoning og bryllup, samme seremoni som gjestene hadde vært vitne til tidligere på dagen. Skogen i skuespillet er et vakkert sted, der alver danser i måneskinnet og en frodig, britisk flora spruter frem. Men som ofte når naturen er involvert, er det noe mørkere som ligger under. Det er krefter i spill som ikke nødvendigvis bringer frem det beste i hovedpersonene.

Når multikunstneren og regissøren Jo Strømgren setter opp denne berømte klassikeren for Riksteatret, har han hatt fått med seg «Fjerdeklasses produksjoner» - et ungt og friskt ensemble som gikk på samme kull på Teaterhøgskolen. På rollelisten står Ine Marie Wilmann (aktuell i filmen om Sonja Henie), Nader Khademi (medvirker i Mammon på NRK), Eldar Skar (Okkupert på TV2), Helle Haugsgjerd (Mammon på NRK), Ingvild Holthe Bygdenes (kommer i Monster på NRK), Henriette Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan, Ester Marie Grenersen og Jo Adrian Haavind.

Riksteatret tilbyr introforedraget «Shakespeare for alle» i foajeen før forestillingen starter på utvalgte spillesteder. Hva er det som gjør William Shakespeare så levende, viktig og spennende? 400 år etter hans død lever han fortsatt – på trykk, på scenen, på lerret og på skjerm.

Premiere på Riksteatrets scene i Nydalen torsdag 21. januar (spilles også 18-20.jan).

Turnépremiere i Haugesund 27. januar. På turné til 50 steder.
Spilles på Centralteatret, Oslo Nye Teater etter turné.

Kontakt oss gjerne ved spørsmål.

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411